Ως ένα ακόμη παράδειγμα της συντηρητικής πολιτικής της κυβέρνησης, χαρακτήρισε το εργασιακό νομοσχέδιο η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά από το βήμα της Βουλής.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «το συγκεκριμένο σχέδιο νόμου απορρυθμίζει τις εργασιακές σχέσεις, ισοπεδώνει τα εργασιακά δικαιώματα, υπονομεύει τις συλλογικές συμβάσεις, ενισχύει τους ασύδοτους εργοδότες, εκθεμελιώνει το εργατικό δίκαιο, μας γυρίζει στην εποχή των ατομικών συμβάσεων και αποδυναμώνει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς στην αγορά εργασίας στην οποία γίνεται κανόνας η ασυδοσία».

Η Φώφη Γεννηματά πρόσθεσε: «Σβήνετε μονοκονδυλιά δίκαια κεκτημένα με αγώνες δεκαετιών. Πάμε ολοταχώς προς τα πίσω. Η λέξη μεταρρύθμιση έχει γίνει συνώνυμο της ανασφάλειας».

Κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι με το εργασιακό νομοσχέδιο ξεπληρώνει «προεκλογικά γραμμάτια» και πως αντί να προετοιμάσει την αγορά για την ψηφιακή, ρομποτική εποχή και την τεχνητή νοημοσύνη, ένα αύριο στο οποίο οδηγεί πιο γρήγορα η πανδημία, οδηγεί την αγορά σε μια «πλήρως απορρυθμισμένη εργασία. Αρρύθμιστη ευελιξία, ό,τι ζητά ο ασύδοτος εργοδότης που οδηγεί και σε αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας. Δουλειά με 4ωρα και 8ωρα και διάλειμμα ενδιάμεσα. Δουλειά και τις Κυριακές».