Ακόμη δεν έχει απαντηθεί το ερώτημα πότε ακριβώς ενημερώθηκε η Βουλή των Ελλήνων για το γεγονός ότι ο βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας, Σταύρος Κελέτσης, εντοπίστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Ας τα πάρουμε με τη σειρά: Ο κ. Κελέτσης πριν από δέκα ημέρες είχε συναντήσει τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με τη σύζυγό του Μαρέβα στη Σαμοθράκη, φορώντας και οι τρεις μάσκες. Άλλωστε, ακολούθως υποβλήθηκε δύο φορές σε τεστ για Covid-19, τα οποία βρήκαν αρνητικά.

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα όμως, μετά τα τεστ, επισκέφθηκε το κανάλι της Βουλής ως καλεσμένος σε εκπομπή (το στούντιο βρίσκεται στον περίβολο του κεντρικού μεγάρου του Κοινοβουλίου) που τότε ίσως και να ήταν ήδη θετικός και για το λόγο αυτό τέθηκαν σε προληπτική καραντίνα οι εργαζόμενοι του σταθμού μέχρι να διαπιστωθεί ότι δεν έχει μολυνθεί κάποιος.

Ο κ. Κελέτσης εννοείται ότι μέχρι εκείνη στιγμή δεν γνώριζε ότι είχε τον ιό ή δεν τον είχε καν. Άλλωστε όπως επεσήμανε και ο ίδιος το πιθανότερο είναι να τον κόλλησε από συνεργάτη του πολιτικού του γραφείου ο οποίος με τη σειρά του μολύνθηκε από τη γυναίκα του.

Το ζήτημα είναι πως όταν το απόγευμα της Παρασκευής ξεκίνησε η τριήμερη συζήτηση επί της προτάσεως μομφής που είχε καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του υπουργού Οικονομικών, Χρήστου Σταϊκούρα, ο κ. Κελέτσης ήταν καλά και είχε σπεύσει μάλιστα να γραφτεί και στον κατάλογο των ομιλητών προκειμένου να ανέβαινε στο βήμα το Σάββατο.

Από το απόγευμα της Παρασκευής όμως είχε κάποιες μικροενοχλήσεις στο λαιμό και επειδή οι καιροί είναι… χαλεποί, μετέβη στο ιατρείο της Βουλής που του συνέστησε την επόμενη κιόλας το πρωί (Σάββατο δηλαδή) να μεταβεί στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας προκειμένου να κάνει το τεστ. Όντως, το πράττει και λίγες ώρες αργότερα τον ενημερώνουν για το αποτέλεσμα.

Ακυρώνει όπως ήταν φυσικό την παρουσία του στο Κοινοβούλιο και παραμένει έκτοτε κλεισμένος στο σπίτι που διαμένει στην Αθήνα στέλνοντας την Κυριακή επιστολική ψήφο επί της προτάσεως μομφής.

Ωστόσο, όμως επισημαίνουν αρκετοί βουλευτές με τους οποίους μιλήσαμε, μέχρι και το βράδυ της Κυριακής που πραγματοποιήθηκε η ψηφοφορία, κανείς δεν γνώριζε ότι ο Σταύρος Κελέτσης ήταν θετικός στον κορονοϊό. Σχεδόν άπαντες το έμαθαν τη Δευτέρα από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης οπότε έκτοτε αναζητούνται οι άνθρωποι που ήρθαν σε επαφή μαζί του.