Κατηγορίες κατά της Νέας Δημοκρατίας ότι «επενδύει στην καλλιέργεια του φόβου, επιλέγει να τρομοκρατεί, μεγεθύνοντας τα προβλήματα» εκτοξεύει η υπουργός Προστασίας του Πολίτη και υποψήφια στο νομό Άρτας με τον ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Όλγα Γεροβασίλη. 

«Ο λόγος της περιστρέφεται εμμονικά γύρω από το φόβο. Φόβος του ξένου, φόβος των μεταναστών, φόβος του διαφορετικού, του άλλου, φόβος όλων για όλους και για όλα» τονίζει σε συνέντευξή της στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Η κα Γεροβασίλη σημειώνει ότι ως προς την παραβατικότητα και την εγκληματικότητα τα πραγματικά στοιχεία την διαψεύδουν (την ΝΔ) αφού δείχνουν μείωση των ανθρωποκτονιών, των ληστειών, των κλοπών και των διαρρήξεων. Όπως επισημαίνει επίσης, «η χώρα μας είναι ασφαλής, κι αυτό αναγνωρίζεται διεθνώς, παρά την προσπάθεια της ΝΔ να τη δυσφημίσει. Αυτό δεν το λέμε εμείς, το ανακοινώνουν διεθνείς οργανισμοί». Συγχρόνως, ρίχνει το «γάντι» στον Κυρ. Μητσοτάκη για τα Εξάρχεια, το πανεπιστημιακό άσυλο, τις προσλήψεις στην αστυνομία.

Παράλληλα, στη συνέντευξή της στο ΑΠΕ/ΜΠΕ αναφέρεται στη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη -αυτοδυναμία ή επαναληπτικές εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο- λέγοντας ότι: «η τοποθέτηση αυτή αποδεικνύει την ανησυχία του κ. Μητσοτάκη που διαπιστώνει ότι η μάχη των εθνικών εκλογών είναι ακόμη ανοιχτή και τίποτα δεν είναι διασφαλισμένο, και παράλληλα αναιρεί τα όσα έλεγε περί εθνικής συνεννόησης, ενότητας, επιλογής συνεργασιών».