«Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή είχε πει ότι θα καταργήσει τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας και ότι θα παγώσει τις αντικειμενικές αξίες. Μιλάμε από το 2013 και μετά. Είναι ένας ενιαίος φόρος ο οποίος θα μπει για τα ακίνητα», τόνισε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Κ. Τασούλας μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ.

Διευκρίνισε πως όλοι οι άλλοι φόροι θα καταργηθούν και πρόσθεσε: «θα έχει να κάνει με τη φοροδοτική ικανότητα, όπως αυτή προκύπτει από τη θέση την οποία έχει το ακίνητο, από την τοποθεσία και από τα τετραγωνικά. Τα τετραγωνικά από μόνα τους δεν λένε τίποτα. ‘Αλλο η Κηφισιά, άλλο η Εκάλη, άλλο το Πέραμα».

Πάντως σημείωσε ότι «δεν πρόκειται να γονατίσει ο εισπρακτικός μηχανισμός. Μην παριστάνουμε ότι θα απαλλάξουμε τον κόσμο από φόρους, αλλά δεν θα υπάρχει αυτή η ποικιλία η πολύπλευρη φορολογία ακινήτων. Επομένως θα υπάρχει ένας φόρος, θα διευρυνθεί η βάση και θα ξέρουμε τι θα πληρώνουμε και θα υπάρξουν έσοδα και για το κράτος λόγω της φορολογίας και λόγω των μεταβιβάσεων».

Ανέφερε ότι η ΝΔ απέτρεψε την αύξηση των αντικειμενικών αξιών που είχε προβλεφθεί να ισχύσει αναδρομικά από τις αρχές Ιανουαρίου.