Να πει «ναι» η Βουλή για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για το έλλειμμα του 2009 ζήτησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας κατά την συζήτηση που εξελίσσεται στην Ολομέλεια επί της σχετικής πρότασης 111 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Λοβέρδος τόνισε ότι γεννήθηκε πολιτικό θέμα στην πιο ακατάλληλη στιγμή για τον τόπο, το οποίο δεν αντιμετωπίστηκε με δόκιμο τρόπο με αποτέλεσμα να αναγκάζει το ΠΑΣΟΚ να θέσει ζήτημα τιμής για τον Γ. Παπανδρέου και τον Γ. Παπακωνσταντίνου.

«Σε αυτήν την κρίσιμη συγκυρία ένα τέτοιο θέμα δεν οδήγησε υπεύθυνους πολιτικούς σε περίσκεψη, αλλά προλάλησαν δημιουργώντας εντυπώσεις. Υπάρχει ακόμα χρόνος εδώ στη Βουλή παίρνοντας τον λόγο να διατυπωθεί τώρα τι είδαν από τις σελίδες του φακέλου που εστάλη από την Δικαιοσύνης με θάρρος και ευθύνη γνώμης», είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Υγείας.

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε επίσης ότι τώρα που έχει διαμορφωθεί ελπιδοφόρα πλειοψηφία στην κυβέρνηση, αυτή είναι μια αναστάτωση την οποία όμως δεν πρέπει να αποφύγουμε και σημείωσε ότι με νηφαλιότητα θα πρέπει να ρίξουμε μια ματιά στην οικονομική πορεία του τόπου και να καταλήξουμε ότι αυτή η υπόθεση δεν έχει νόημα να εξετάζεται πλέον.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας είπε πως δεν είναι σωστή στάση αυτή της ΝΔ να αποφασίσει για την υπόθεση η Βουλή μετά τις εκλογές, καθώς – όπως είπε – αν και εφόσον αλλάξει η πλειοψηφία δεν θα αλλάξει και η αξιολόγηση των πραγμάτων.