«Με πολλούς όρκους πίστης και εγγυήσεις εφαρμογής του 3ου μνημονίου, με μεγάλα ψέματα, όπως ότι δεν μειώθηκαν οι συντάξεις για το 90% των συνταξιούχων και αίολα «θα», ο Αλέξης Τσίπρας επιχείρησε –και- κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα με ένα νέο σαθρό, ψεύτικο και επικίνδυνο για την κοινωνία «success story» », σχολιάζει η ΛΑΕ τη συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.

«Ο κ. Τσίπρας, έταξε ότι «θα» διευθετηθεί το ζήτημα του δημόσιου χρέους, «θα» έρθει η ανάπτυξη το 2017, «θα» μειωθούν οι στόχοι των πλεονασμάτων, «θα» υπάρξουν σε βάθος χρόνου φορό – ελαφρύνσεις, «θα»… «θα» και… «θα»! Όλα, όμως, με τη διευκρίνιση του ότι τελούν υπό την αίρεση της συμφωνίας των δανειστών, στους οποίους θα υπακούσει.

Επί της ουσίας, όμως, ο πρωθυπουργός δεν είπε τίποτα για τους εργαζομένους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, τους νέους, τους μικρομεσαίους, τους επαγγελματίες και τους επιστήμονες.

Ο λαός και η νεολαία με την ένταση και την κλιμάκωση των αγώνων τους, θα προχωρήσουν την μεγάλη αντιμνημονιακή ανατροπή και θα ανοίξουν νέους ελπιδοφόρους εναλλακτικούς δρόμους για τη χώρα μας» , αναφέρει η ΛΑΕ.