«Με ένα τηλέφωνο μπορείτε να τα λύνετε αυτά τα θέματα. Αυτές οι διαφωνίες που βγαίνουν προς τα έξω τραυματίζουν», ήταν το σχόλιο του προέδρου του ΛΑΟΣ Γιώργου Καρατζαφέρη για την κόντρα που έχει ξεσπάσει μεταξύ των υπουργών Εσωτερικών και Άμυνας για τους μετανάστες απεργούς πείνας του Κτηρίου Υπατία.

«Μην τσακώνεστε δημόσια. Αντί να προσπαθήσετε να λύσετε το θέμα, βγάζετε
ανακοινώσεις και βρίζετε. Αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα», είπε
χαρακτηριστικά ο Γ. Καρατζαφέρης, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση έλλειψη σοβαρότητας.

Ο υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δεν σήκωσε πάντως το γάντι που του πέταξε ο Γ. Καρατζαφέρης στη συζήτηση επί ερώτησής του στη Βουλή και δεν έκανε καμία αναφορά στο θέμα.

«Πολύ κακό για το τίποτα», ήταν το σχόλιο που έκανε νωρίτερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο Τηλέμαχος Χυτήρης για την κόντρα των δύο υπουργών.  «Υπάρχει μία πίεση ούτως ή άλλως με τους 300 της Υπατίας που τόσο καιρό κάνουν απεργία πείνας. Υπάρχει η κυβέρνηση η οποία έχει θέση πάνω στο θέμα και είναι ότι έξι μήνες σταματάνε την απεργία, έξι μήνες υπάρχει ανοχή, δεν φεύγει κανείς, γίνονται συζητήσεις και αυτοί που νομιμοποιούνται να μείνουν θα μείνουν και θα τους δοθεί αυτό το οποίο ζητούν» ανέφερε ο Τηλέμαχος Χυτήρης.

«Μέσα σε όλα αυτά βρέθηκε κάποια αυθόρμητη, θέλω να πιστεύω, στιγμή του Βαγγέλη Βενιζέλου στη βουλή, ο οποίος περισσότερο δημοσιογραφικά παρά πολιτικά, είπε ότι δεν είναι σωστό να υπάρξει κάποιος θάνατος από την ιστορία αυτή και γι’ αυτό θα μιλήσω θα ασκήσω πίεση και εγώ στους συναδέλφους μου» είπε ο Τηλέμαχος Χυτήρης και συνέχισε «ένας πολιτικός όταν λέει θα ασκήσω πίεση στους συναδέλφους μου το κάνει και δεν είναι ανάγκη να το πει, δηλαδή παίρνει τηλέφωνο και λέει ποιες είναι οι θέσεις του».

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού ανέφερε ότι οι διαπραγματεύσεις των αρμόδιων με τους μετανάστες απεργούς πείνας «βρίσκονται σε λεπτό σημείο» και ίσως μέσα στο Σαββατοκύριακο να δοθεί λύση.