Το «Νησί» είναι για τους μοτοσυκλετιστές του Ηνωμένου Βασιλείου ότι και το Βατικανό για τους Καθολικούς, ένας κομβικός τόπος λατρείας των δίτροχων αγώνων.

Παράλληλα όμως είναι πασίγωνστο ανά τον κόσμο για την πανέμορφη ορεινή διαδρομή του, για τους νεκρούς του αγώνα, για τη μυστικιστική, κελτική ατμόσφαιρα που περιβάλλει την εβδομαδιαία γιορτή του Isle of Man TT.

Α, ναι, και για την ανυπαρξία ορίων ταχύτητας εκτός κατοικημένων περιοχών, κάτι τόσο σπάνιο στη Μεγάλη Βρετανία, όσο και ο ήλιος στην Ολλανδία. Ναι, για πολλούς το Νησί είναι ο επίγειος μοτοσυκλετιστικός παράδεισος.

Οι αναβάτες που συμμετέχουν θυμίζουν τραγικές φιγούρες πολυλατρεμμένων ηρώων που ζουν υποταγμένοι σε μια επικίνδυνη μοίρα, εθισμένοι στο ρίσκο.

Εκεί ακριβώς επέλεξε να γυρίσει η Kawasaki το νέο διαφημιστικό του ZX-6R 2013 με οδηγό τον James Hillier –τακτικό αγωνιζόμενο στο Isle of Man TT.

Εκεί είχε παρουσιάσει το συγκεκριμένο μοντέλο της πέρσι η Μεγάλη Πράσινη, εκεί είχε γυριστεί και το πανέμορφο προωθητικό βίντεο της μοτοσυκλέτας, το οποίο στην πορεία κέρδισαν και κάμποσα βραβεία καλλιτεχνικής και αισθητικής αρτιότητας.

Τώρα η Team Green δημοσιεύει το «the making of…» εκείνου του εκπληκτικού βίντεο, δείχνοντας τις σκηνές που χρησιμοποιήθηκαν αλλά και τις κομμένες.

Είναι γοητευτικό και απολαυστικό…

Μαζί του ξαναθυμίζουμε και το βίντεο του ZX-6R, μετά το τελικό μοντάζ…