Ο μαθητής της ΣΤ’ Δημοτικού Παναγιώτης Κολλάρος (πριν ακόμη τελειώσει η σχολική χρονιά) βρέθηκε στην Ιταλία για τις πρώτες του φετινές αγωνιστικές υποχρεώσεις, μετά από μια πρώτη επαφή που είχε πέρυσι ως έκτακτη συμμετοχή στην πίστα της Pomposa. Αυτή τη φορά ο 11χρονος έφτασε στην πίστα Circuito Internazionale D’Abruzzo, χωρίς να γνωρίζει ούτε το περιβάλλον, ούτε τον ανταγωνισμό από τους Ιταλούς 9-12 χρόνων που όπως και ο ίδιος δεν είχαν αγωνιστική εμπειρία, αλλά οι περισσότεροι είχαν προπονηθεί στη συγκεκριμένη πίστα.

Το Ιταλικό Πρωτάθλημα CIV Junior και η κατηγορία Trofeo Prime Pieghe με Ohvale 110cc, είναι μια κατηγορία ενιαίου τύπου, με εντελώς ίδιες μοτοσυκλέτες, ίδια λάστιχα και ίδιες στολές και κράνη για όλους τους οδηγούς και μάλιστα οι Ohvale δίνονται με κλήρωση στους συμμετέχοντες. Τη διαφορά την κάνει μόνο ο οδηγός!

Ο μαθητής της Yamaha Junior Academy Riding School με προπονητή τον Θανάση Χούντρα, έκανε αμέσως τη διαφορά, αφού από τις Ελεύθερες Δοκιμές 1 ήταν 1.3” ταχύτερος από τον δεύτερο, ανάμεσα στις 13 συμμετοχές του Αγώνα. Στις ΕΔ2 κατέβασε μισό δευτερόλεπτο, στο 1’15.025, αλλά βελτιώθηκε και ο συναγωνισμός και η διαφορά έπεσε στο 1” από τον δεύτερο. Στις Κατατακτήριες 1, το απόγευμα του Σαββάτου, η πίστα ήταν λίγο πιο αργή και ο Παναγιώτης ήταν ένα δέκατο του δευτερολέπτου αργότερος από τον προηγούμενο χρόνο του, αλλά με διαφορά 1.1” από τον δεύτερο.

Junior Moto

Στις Κατατακτήριες 2, που έγιναν την Κυριακή το πρωί, χωρίς να χρειάζεται να πιέσει άλλο βρέθηκε για 4η συνεχόμενη φορά στην 1η θέση, αυτή τη φορά «μόλις» μισό δευτερόλεπτο μπροστά από τον δεύτερο.

Λίγο αργότερα ακολούθησε ο πρώτος από τους δύο Αγώνες της ημέρας και ο Παναγιώτης Κολλάρος ήταν καταιγιστικός. Πίεσε από την αρχή για να δημιουργήσει διαφορά ασφαλείας και κέρδισε άνετα, με διαφορά 6.8” από τον 2ο, κατεβάζοντας και το χρόνο ταχύτερου γύρου στο 1’14.849. Στην 2η θέση τερμάτισε ο Riccardo Scisciani, που έδωσε μάχη με τον Mattia Ciampalini.

Junior Moto

Στον δεύτερο Αγώνα ο 11χρονος Έλληνας οδήγησε χωρίς κανένα άγχος, σημείωσε ακόμη καλύτερο ταχύτερο γύρο στο 1’14.808, χωρίς να πιέσει τόσο όσο στον πρώτο Αγώνα. Πίσω του και πάλι οι δύο Ιταλοί τερμάτισαν με αυτή τη σειρά που είχαν και νωρίτερα. Έτσι ο Παναγιώτης πήρε ένα προβάδισμα 10 βαθμών στη μάχη για το Πρωτάθλημα που θα ολοκληρωθεί με ακόμη δύο αγωνιστικές συναντήσεις, των δύο Αγώνων κάθε φορά.

Ήδη από την προκήρυξη του Πρωταθλήματος ήταν γνωστό ότι οι 3 πρώτοι της βαθμολογίας, αλλά και όποιος άλλος αγωνιζόμενος κρινόταν ότι μπορεί να ανταπεξέλθει, θα κέρδιζε μία Έκτακτη Συμμετοχή (wild card) στην κατηγορία Οhvale στον τελευταίο Αγώνα της χρονιάς που θα πραγματοποιηθεί στις 24-25 Σεπτεμβρίου στην πίστα του Varano. Αλλά μετά την απόδοσή του στο διήμερο ο Παναγιώτης Κολλάρος επιλέχθηκε από τους υπεύθυνους ότι μπορεί να πάρει μέρος σε αυτόν τον Αγώνα, άσχετα με τα αποτελέσματα που θα ακολουθήσουν.

Junior Moto
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.