Ο Πέτρος Πολυχρονίδης, αφού καλωσόρισε το βράδυ της Παρασκευής (30/9) στην Καμπότζη τα εννέα ζευγάρια – παίκτες του Asia Express, σήμανε την έναρξη του παιχνιδιού, ένα 24ωρο νωρίτερα από την προγραμματισμένη πρώτη ημέρα, με τους συμμετέχοντες να «παγώνουν» με την ανακοίνωσή του.

Τα εννέα ζευγάρια επιβιβάστηκαν στα αμαξάκια, προκειμένου να κατευθυνθούν στον μυθικό ναό του Ankor στην Καμπότζη, για να πάρουν τα σακίδιά τους, στη συνέχεια να συναντήσουν τον Πέτρο Πολυχρονίδη και να πάρουν μέρος στην πρώτη δοκιμασία του νέου ταξιδιωτικού παιχνιδιού του Star.

Η Χριστίνα Παππά έχασε κάποια στιγμή τον γιο της, έβαλε τα κλάματα και άρχισε να φωνάζει «Παιδιά πήρανε το παιδί μου;», η Χριστίνα Κολέτσα έτρεξε 100άρι με 16άποντα πέδιλα, ο κάμεραμαν έχασε τις αισθήσεις του και «έμεινε» η Ιλάειρα Ζήση σε απόγνωση. Αυτά ήταν ορισμένα από τα… ευτράπελα με το «καλημέρα», πριν την έναρξη της πρώτης δοκιμασίας.

Το ζευγάρι που νίκησε στην πρώτη δοκιμασία

Τα 9 ζευγάρια έπρεπε να αποκρυπτογραφήσουν το χαρτονόμισμα, που έβρισκαν μέσα στον φάκελο, ώστε να φτάσουν στο Angkor Thom, όπου τους περίμενε ο Πέτρος Πολυχρονίδης.

Μόνο τα τρία πρώτα ζευγάρια, είχαν δικαίωμα να λάβουν μέρος στη δοκιμασία, διεκδικώντας έπαθλο αξίας 2.500€. Απαραίτητη προϋπόθεση ήταν επίσης να έχουν φορέσει σωστά το τουρμπάνι στο κεφάλι τους.

Οι δυάδες Νάσος – Παύλος, Κωνσταντίνος – Φίλιππος/Fipster και Χριστίνα – Δημήτρης, συνάντησαν πρώτοι τον Πέτρο, ο οποίος του έδωσε οδηγίες για να βγάλουν εις πέρας τη δοκιμασία.

Το ζητούμενό της ήταν οι παίκτες να τοποθετήσουν όσο το δυνατόν γρηγορότερα, τα 22 κομμάτια, ώστε να σχηματιστεί το γιγάντιο παζλ.

Νικητές τελικά αναδείχθηκαν ο Κωνσταντίνος Βασάλος και ο παρτενέρ του Φίλιππος Ιωάννου/ Fipster, οι οποίοι φόρεσαν το μενταγιόν αξίας 2.000€ και ξεκίνησαν πέντε λεπτά νωρίτερα το ταξίδι τους για το Banteay Chhmar, τον επόμενο προορισμό.

Ακόμα και η νοηματική γλώσσα δεν βοήθησε Βασάλο και Fipster!

Ο Κωνσταντίνος Βασάλος και ο Φίλιππος Ιωάννου/ Fipster είναι ένα από τα ζευγάρια που συμμετέχουν στο Asia Express.

Το ζευγάρι των φίλων μπήκε με το δεξί στο νέο ταξιδιωτικό παιχνίδι του Star, αφού κέρδισαν την πρώτη δοκιμασία.

Κωνσταντίνος και Fipster φόρεσαν το μενταγιόν αξίας 2.000€ και ξεκίνησαν πέντε λεπτά νωρίτερα το ταξίδι τους για το Banteay Chhmar, τον επόμενο προορισμό.

Στον δρόμο όπως ήταν αναμενόμενο συνάντησαν κάποιες δυσκολίες, μιας και έψαχναν ξενοδοχείο για να κοιμηθούν και κάτι να φάνε, δίχως χρήματα.

Ο άνθρωπος που συνάντησαν δε μιλούσε αγγλικά και η συνεννόηση μεταξύ τους ήταν δύσκολη, ενώ ο Fipster στη θέα των φαγητών ανακατευόταν και ήθελε να κάνει εμετό.

Μαυρίκιος & Ιλάειρα ανακοίνωσαν την οικειοθελή αποχώρησή τους

Το Asia Express εκτός από ανατρεπτικό είναι και ένα ιδιαίτερα απαιτητικό παιχνίδι, στο οποίο οι διαγωνιζόμενοι καλούνται να επιδείξουν θέληση, συνεργασία και πάνω απ’ όλα αντοχή, για να βγάλουν εις πέρας τις σκληρές δοκιμασίες.

Μπροστά στον Πέτρο Πολυχρονίδη εμφανίστηκαν 8 αντί για 9 ζευγάρια. Όπως ανακοίνωσε ο παρουσιαστής ο Μαυρίκιος Μαυρικίου και η Ιλάειρα Ζήση είχαν αποχωρήσει οικειοθελώς, λόγω των αντίξοων συνθηκών που επικρατούσαν και καθιστούσαν αδύνατη την παραμονή τους στην Ασία.

«Είμαστε εδώ αλλά δεν είμαστε όλοι, ο Μαυρίκιος και η Ιλάειρα αποφάσισαν να αποχωρήσουν από το Asia Express», ήταν τα λόγια του προς τους υπόλοιπους παίκτες.

«Για μένα το πιο δύσκολο είναι το να βλέπω την Ιλάειρα να μη χαμογελάει. Δεν μπορώ να το αντιμετωπίσω αυτό», δήλωσε στις κάμερες ο Μαυρίκιος.

Στη συνέχεια παίρνοντας τον λόγο από τον αγαπημένο της, η Ιλάειρα είπε «Δεν μπορούσα να αντέξω το γεγονός ότι είχα να αναζητήσω στέγη από κάποιον που δεν μπορεί, δεν αντέχει να με φιλοξενήσει, δεν αντέχει να μου δώσει ένα πιάτο φαγητό και μέσα μου ψυχικά εγώ δεν το αντέχω. Συγγνώμη».

«Αυτή η μία μέρα μου δίνει μάθημα ζωής, ως προς τον τρόπο που ζουν άνθρωποι μακριά μας και ως προς τον τρόπο που πρέπει να διαχειριζόμαστε δύσκολες συνθήκες καθημερινότητας», κατέληξε ο Μαυρίκιος Μαυρικίου.

Αυτό το ζευγάρι κέρδισε την πρώτη ασυλία

Ο Γιώργος Μαυρίδης και η αγαπημένη του, Κρίστη Καθάργια, ήταν οι νικητές της πρώτης ασυλίας του Asia Express.

Το νιόπαντρο ζευγάρι εκτός του ότι δεν κινδυνεύει να αποχωρήσει, θα έχει παράλληλα τη δυνατότητα να διανυκτερεύει σε ένα χλιδάτο κατάλυμα.

Οι δυο τους μπορεί να μη σημείωσαν την καλύτερη επίδοση, ωστόσο πήραν τη νίκη, αφού σε αντίθεση με το ζευγάρι που τερμάτισε πρώτο, εκείνοι είχαν ακολουθήσει τη σωστή διαδρομή, όπως απαιτούσε η δοκιμασία.

Οι χαμένοι της δοκιμασίας και το disadvantage

Ο Γιώργος Μαυρίδης και η Κρίστη Καθάργια κέρδισαν την πρώτη ασυλία του Asia Express.

Στον αντίποδα το ζευγάρι που είχε τη χειρότερη επίδοση και θα είναι σε μειονεκτική θέση στο race που ακολουθεί, είναι η Κατερίνα Καλίνογλου με τη Βιβή Μπασινά.

Ως ηττημένες, θα πρέπει στην επόμενη δοκιμασία να πάρουν μαζί τους έναν καινούργιο φίλο, τον Τσαν Τον να τον γυρίσουν σπίτι στην οικογένειά του και μετά να συνεχίσουν κανονικά το ταξίδι τους. Αυτό θα είναι και το disadvantage τους, επειδή ολοκλήρωσαν τελευταίοι τη διαδρομή.