Οι επτασφράγιστες πύλες της βίλας του αρχαιολόγου Άρθουρ Έβανς που βρίσκεται απέναντι από τα ανάκτορα της Κνωσού άνοιξαν για τις ανάγκες των γυρισμάτων του 23ου επεισοδίου της πολυσυζητημένης τηλεοπτικής σειράς «Το Νησί», που σπάει τα κοντέρ της AGB.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της Espresso η βάφτιση της εγγονής του καπετάν Γιωργή, κατά κόσμον Στέλιου Μάινα, που υποδύεται τον κεντρικό ήρωα γιορτάστηκε με ένα κρητικό γλέντι. Νονός της μικρής ο Αιμίλιος Χειλάκης.

Η αγγλική αρχαιολογική υπηρεσία, που έχει τη διαχείριση του κτήματος και της βίλας του σπουδαίου άγγλου αρχαιολόγου, στον οποίο αποκλειστικά και μόνο οφείλεται η αποκατάσταση του παλατιού της Κνωσού και η οποία χρησιμοποιείται μόνο για συνέδρια ξένων αρχαιολόγων και μελετητών της Κνωσού, έδωσε την άδεια και έγινε το γύρισμα.
Η βίλα, που είχε χτιστεί από τον ίδιο τον αρχαιολόγο Άρθουρ Έβανς, ο οποίος είχε κάνει τις ανασκαφές για το ανάκτορο του βασιλιά Μίνωα, βρίσκεται απέναντι από την αρχαία Κνωσό, περίπου πέντε χιλιόμετρα από το Ηράκλειο.

Ο Εβανς, μάλιστα, είχε δώσει στη βίλα το όνομα Αριάδνη, το οποίο έφερε και η κόρη του μυθικού βασιλιά.

Την περασμένη Παρασκευή έγινε ένα τρικούβερτο γλέντι με τη συμμετοχή 1.000 ατόμων, για να γιορταστεί η βάφτιση της εγγονής του Γιωργή Πετράκη. Ένα γλέντι με παραδοσιακές κρητικές ενδυμασίες και κρητικά όργανα για πλούσιους και φτωχούς, που παρέθεσε ο πλούσιος άρχοντας Μανουήλ Βανδόγλου (Γιάννης Στάνγκογλου), σύζυγος της λεπρής κόρης του Γιωργή. Έξι αντίκες Mercedes του 1930 επιστρατεύτηκαν για να μεταφέρουν τους άλλους άρχοντες του νησιού στη γιορτή. Τις οδηγούσαν οι ιδιοκτήτες τους ή οι εντεταλμένοι τους.

Πλούσιο και το τραπέζι που στρώθηκε. Δίπλες, ξεροτήγανα, πιλάφι, όπως συνηθίζεται σε αυτές τις περιπτώσεις, κρέας, σαλάτες. Στη βεράντα στάθηκε η άρχουσα τάξη και κάτω ο λαός ενώ κρητικοί οργανοπαίχτες τους διασκέδασαν με το κρασί να ρέει άφθονο. Οι πλούσιοι γευμάτισαν στη βεράντα της βίλας και οι φτωχοί στο κάτω μέρος του κτήματος. Το συγκεκριμένο επεισόδιο θα προβληθεί λίγο πριν από το Πάσχα.