Την Κυριακή προβλήθηκε το τελευταίο επεισόδιο του Game of Thrones και οι φαν της σειράς προσπαθούν να συνηθίσουν στην ιδέα του οριστικού τέλους της. Ωστόσο, πριν λίγο καιρό ανακοινώθηκε πως θα υπάρξει το prequel του GOT, ενώ ήδη έχουν δει το φως της δημοσιότητας, είτε από επίσημα χείλη είτε από ανεπίσημα, διάφορες πληροφορίες. Ας δούμε, λοιπόν, παρακάτω τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής για το prequel που έχει κιόλας διαφημιστεί στον κόσμο.

Πώς θα λέγεται;

Σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα ο τίτλος του φέρεται να είναι το «Bloodmoon», όμως, αυτό δεν επιβεβαιώνεται. Μάλιστα, ο συγγραφέας και δημιουργός του GOT, George RR Martin, ο οποίος συμμετέχει στην παραγωγή, αποκάλυψε ότι έχει προτείνει ο τίτλος του prequel να είναι «The Long Night», σαφής αναφορά στην πρώτη εισβολή των White Walkers στο Wasteros. Αλλά και ο τίτλος αυτός δεν είναι επίσημος, οπότε προς το παρόν, είναι «ανώνυμο».

Πότε τοποθετείται χρονικά;

Όπως και αν θα ονομάζεται, χρονικά τοποθετείται περίπου 5.000 χρόνια πριν τα γεγονότα του GOT. Πράγμα, που σημαίνει πως κανείς από τους χαρακτήρες που λάτρεψε (ή μίσησε) το κοινό, δεν θα εμφανισθεί στο prequel. Μάλλον, θα υπάρξει μία εξαίρεση. Θα εμφανισθεί ο Night King, αν και δεν έχει γίνει γνωστό με ποιον τρόπο ακριβώς.

Ποια θα είναι η ιστορία του prequel;

Σύμφωνα με το HBO, το prequel εξιστορεί «την πτώση του κόσμου από τη χρυσή Εποχή των Ηρώων στην πιο σκοτεινή ώρα». Η Εποχή των Ηρώων, για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το σύμπαν του Westeros, τοποθετείται πριν από τη συνθήκη ειρήνης ανάμεσα στους Πρώτους Ανθρώπους (First Men) και των Παιδιών του Δάσους (Children of The Forest). Η Eποχή των Ηρώων τοποθετείται 5.000 χρόνια πριν από τα γεγονότα του Game of Thrones και τελειώνει με την άφιξη των Andals. Ωστόσο, δεν γνωρίζουμε την ακριβή χρονική περίοδο στην οποία θα εξελίσσεται η δράση του prequel.

Θα υπάρχουν δράκοι;

Δυστυχώς, όχι. Δεν θα υπάρχουν ούτε δράκοι, ούτε θρόνοι…

Ποιοι θα είναι οι πρωταγωνιστές;

Το πρώτο (και διάσημο) όνομα που ανακοινώθηκε ήταν εκείνο της Ναόμι Γουότς. Η βραβευμένη ηθοποιός αναμένεται να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο, όπου θα υποδύεται μία ««μια χαρισματική socialite που κρύβει ένα σκοτεινό μυστικό», όπως αναφέρεται στην επίσημη περιγραφή. Στο πλευρό της θα εμφανιστεί σε κεντρικό ρόλο ο νεαρός βρετανός ηθοποιός Josh Whitehouse, ενώ ανάμεσα σε άλλα ονόματα που έχουν γίνει γνωστά είναι οι: Jamie Campbell Bower, Georgie Henley και Miranda Richardson.

Πότε θα έρθει στις οθόνες μας;

Εδώ, μάλλον οι φαν του Game of Thrones θα χρειαστεί να κάνουν λίγη υπομονή. Γιατί το prequel δεν αναμένεται να κάνει πρεμιέρα, τουλάχιστον, πριν 2020. Σύμφωνα με το Entertainment Weekly, ο «πιλότος» της σειράς αναμένεται να γυριστεί αρχές καλοκαιριού», ενώ οι άνθρωποι του HBO θέλουν το prequel να προβληθεί τουλάχιστον έναν χρόνο μετά το τέλος του Game of Thrones. Που σημαίνει ότι η πιθανότητα να βγει στον «αέρα» την Άνοιξη του 2020 παίζει δυνατά, χωρίς, όμως, να αποκλείεται το ενδεχόμενο να πάει γι’ αργότερα, δηλαδή για το 2021.