Νέα υπόθεση εικονικής συνταγογράφησης φαρμάκων

Ο ΕΟΠΥΥ εντόπισε γιατρούς που «έκλεβαν» ΑΜΚΑ ασφαλισμένων


ΥΓΕΙΑ
21:29
24/04/2013
Νέα υπόθεση εικονικής συνταγογράφησης φαρμάκων
1
loading

Δεν έχουν τέλος οι παραβατικές συμπεριφορές μερίδας παρόχων υγείας, παρά τις αυστηρότατες κυρώσεις- μέχρι και οριστικής καταγγελίας της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ- που επιβάλλονται.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό μετά από ελέγχους διαπιστώθηκε και άλλο περιστατικό εικονικής συνταγογράφησης ιδίων φαρμάκων, από 27 γιατρούς για το διάστημα από 11 Ιανουαρίου 2013 έως 16 Απριλίου 2013, εν αγνοία του ασφαλισμένου με την χρήση του ΑΜΚΑ του, ενώ ο κομιστής των ηλεκτρονικών συνταγών τις εκτελούσε σε φαρμακεία, χωρίς την επίδειξη βιβλιαρίου, αφού το βιβλιάριο ήταν στα χέρια του νόμιμου δικαιούχου.

Η πρώτη υπόθεση είχε ανακαλυφθεί τον Μάρτιο και αφορούσε τις συνταγογραφήσεις ιδίων φαρμάκων από 7 γιατρούς μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου σε κάτοχο κλεμμένου βιβλιαρίου ασφαλισμένης, χωρίς έλεγχο από τους γιατρούς της ταυτοπροσωπίας και της προηγούμενης συνταγογράφησης.

Ο ΕΟΠΥΥ επαναλαμβάνει ότι για κάθε περίπτωση συνταγογράφησης και εκτέλεσης συνταγών, χωρίς τη σχετική καταχώρηση στο βιβλιάριο του ασφαλισμένου, θα επιβάλλονται αυστηρότατες κυρώσεις, και απευθύνει έκκληση προς όλους τους Ιατρικούς και Φαρμακευτικούς Συλλόγους να στηλιτεύσουν αυτές τις παραβατικές συμπεριφορές έναντι του ΕΟΠΥΥ, και όλοι μαζί να δράσουν για την διασφάλιση του Δημοσίου συμφέροντος.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar John_K

    Μου αρεσει που λεγανε οτι με την ηλεκτρονικη συνταγογράφηση θα παψουν οι παρανομες συνταγογραφησεις φαρμακων....κουνια που μας κουναγε!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει