Συνολικά 129 παράτυποι μετανάστες εντοπίστηκαν και διασώθηκαν το τελευταίο 24ωρο σε Χίο και Αγαθονήσι.

Στην παραλία Κάρφα της Χίου εντοπίστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα συνολικά 43 παράτυποι μετανάστες από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Χίου. Όλοι τους συνελήφθησαν διότι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ πρόκειται να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Χίου για διενέργεια προληπτικών εξετάσεων. Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Παράλληλα, άλλοι 40 παράτυποι μετανάστες, στερούμενοι νομιμοποιητικών εγγράφων, εντοπίστηκαν σήμερα το πρωί στην παραλία Γιοσώνα της Χίου. Οδηγήθηκαν στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, ενώ πρόκειται να μεταφερθούν στο νοσοκομείο Χίου για προληπτικές ιατρικές εξετάσεις. Προανάκριση κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται και σε αυτή την περίπτωση από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου.

Τέλος, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά του Αγαθονησίου εντοπίστηκαν και διασώθηκαν το πρωί της Δευτέρας 46 παράτυποι μετανάστες προέβησαν. Συγκεκριμένα, κατόπιν ενημέρωσης από το στρατιωτικό παρατηρητήριο του Αγαθονησίου, πλωτό περιπολικό σκάφος Λιμενικού μετέβη στην περιοχή όπου εντόπισε πνευστή μηχανοκίνητη λέμβο. Οι επιβαίνοντες, στη θέα του σκάφους του Λιμενικού, κατέστρεψαν τη λέμβο και έπεσαν στην θάλασσα.

Υπό το συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού σκάφους, προέβη στη ασφαλή περισυλλογή και διάσωση, των 46 μεταναστών, οι οποίοι στη συνέχεια, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι του Αγαθονησίου, όπου και συνελήφθησαν, καθότι στερούνταν νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων. Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από το Υπολιμεναρχείο Πάτμου.