Το θέμα που έχει ανακύψει με το πρόβλημα των μεταναστών απασχολεί, ειδικά μετά τα τελευταία επεισόδια στην Πάτρα, αλλά και πριν, όταν ακούστηκε η είδηση ότι θα αρχίσουν να δημιουργούνται τα κέντρα κράτησης μεταναστών, πάρα πολλούς πολίτες.

Ο αναγνώστης, Γ. Μ., στο σχόλιο που έστειλε στο newsbeast.gr μιλά για «υπογεννητικότητα» που υπάρχει στην Ελλάδα και λέει, μεταξύ άλλων, ότι «εάν προσθέσουμε και τους μετανάστες φτιάχνουμε μια βόμβα στο μαλακό υπογάστριο της κοινωνίας».

Ακολουθεί το σχόλιό του «Με την υπογεννητικότητα που έχουμε στην Ελλάδα εάν προσθέσουμε και τους μετανάστες φτιάχνουμε μια βόμβα στο μαλακό υπογάστριο της κοινωνίας. Είμαι πεπεισμένος ότι ήταν αυτοσκοπός των κέντρων αποφάσεων η δημιουργία μιας αναρχοπολυπολιτισμικής ετερόκλητης κοινωνίας στη χώρα μας για να μπορούν πιο εύκολα να την ποδηγετήσουν.

Η διάρρηξη του κοινωνικού ιστού, το σπάσιμο της οικογένειας, η παραδοσιακή γειτονιά που έπαψε να είναι δεδομένη, φτιάχνουν μια κατάσταση εκρηκτική όταν προσθέσουμε και την οικονομική μας εξαθλίωση. Έλληνες σε αυτές τις δύσκολες και ύποπτες μέρες που ζούμε χρειάζεται επαγρύπνηση, ψυχραιμία πυγμή, δύναμη και πίστη».