Δεν πρόκειται να επαναληφθεί για το Υπουργείο Παιδείας το φαινόμενο να κατατίθενται ερωτήσεις και να μην συζητιούνται, δήλωσε από το βήμα της Βουλής ο νέος Υπουργός Παιδείας κ. Λοβέρδος αναφέροντας χαρακτηριστικά «αυτά που ζήσαμε τα πρώτα δύο χρόνια αυτής της Περιόδου της Βουλής, δηλαδή να γίνονται ερωτήσεις και να μην συζητούνται, γιατί δεν προσέρχονταν ούτε οι Υπουργοί ούτε οι Υφυπουργοί, σε ό,τι αφορά το Υπουργείο Παιδείας δεν θα ξαναγίνουν και δεν θα υπάρξουν ξανα ως φαινόμενα».

Ο κ. Λοβέρδος δεσμεύτηκε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι Υφυπουργοί δεν πρόκειται να λείψουν από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο προσβάλλοντας τους βουλευτές, «μην απαντώντας στα επίκαιρα ερωτήματά τους».

Ο Υπουργός Παιδείας έθιξε και το θέμα των γραπτών ερωτήσεων στη Βουλή για το οποίο δήλωσε ότι «δεν είναι δυνατόν να απαντώνται τα γραπτά ερωτήματα, τουλάχιστον στην έκταση με την οποία υποβάλλονται». Ο κ. Λοβέρδος είπε χαρακτηριστικά ότι ντρέπεται πολλές φορές για τις γραφειοκρατικές απαντήσεις στις οποίες καταφεύγουν οι αρμόδιες υπηρεσίες. «Είναι δηλαδή μια «άγονη» συζήτηση αυτή η συζήτηση των γραπτών ερωτήσεων και ίσως θα πρέπει να το δείτε ως Πρόεδρος μαζί με τον Πρόεδρο της Βουλής και το υπόλοιπο Προεδρείο» τόνισε ο Υπουργός Παιδείας.