Σεισμός 4,3 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από τις 03:00 τα ξημερώματα της Παρασκευής (19/5) στην περιοχή των Καλών Λιμένων Ηρακλείου στην Κρήτη, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, καθώς η μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή συνεχίζεται μετά το δυνατό σεισμό των 5,1 το βράδυ της Πέμπτης (18/5). Είχαν προηγηθεί δύο δονήσεις των 3,9 Ρίχτερ, ενώ ακολούθησε άλλη μια ίδιου μεγέθους.

Η σεισμική δόνηση που καταγράφηκε στις 02:52 είχε εστιακό βάθος στα 17,5 χιλιόμετρα ενώ το επίκεντρο βρίσκεται 6 χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Καλών Λιμένων Ηρακλείου. Οι δονήσεις έγιναν αισθητές στους κατοίκους που είναι ανήσυχοι εξαιτίας της έντονης μετασεισμικής δραστηριότητας. Συνολικά, έχουν καταγραφεί πάνω από 20 μετασεισμοί.

Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό που προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών ή από το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Ενημερώνονται συνεχώς με την άφιξη νέων δεδομένων.

Το Newsbeast παρακολουθεί όλες τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει για όλα τα νεότερα.

Σεισμός στην Ελλάδα και στον κόσμο: Ενημερωθείτε άμεσα για όλα όσα συμβαίνουν.