Μια τραγωδία σημειώθηκε χθες στην Καλλιθέα, όπου ένα κοριτσάκι μόλις 12 ετών έχασε τη ζωή του όταν επιχείρησε να περάσει τον δρόμο στη συμβολή των οδών Θησέως και Σπάρτης. Το παιδί υπέκυψε στα τραύματά του.

Όλα έγιναν στις 14:30 το μεσημέρι της Δευτέρας. Ένα αυτοκίνητο κατέβαινε τη Θησέως με κατεύθυνση προς Τζιτζιφιές. Το κορίτσι προσπαθούσε να περάσει τον δρόμο προκειμένου να πάει απέναντι στη στάση του λεωφορείου. Ήταν μαζί με τη 14χρονη αδερφή της και είχαν μόλις σχολάσει από το σχολείο, σύμφωνα με το Mega. Ένα κίτρινο Smart – ορισμένοι λένε ότι είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα, άλλοι ότι το κοριτσάκι πέρασε εκτός διάβασης – το παρέσυρε. Ο οδηγός φέρεται να προσπάθησε να αποφύγει το παιδί και έπεσε πάνω σε μάντρα.

Η 12χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ο 32χρονος οδηγός που την παρέσυρε, συνελήφθη.

Μαρτυρίες κάνουν λόγο για μεγάλη ταχύτητα του αυτοκινήτου, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να σταματήσει. Το κορμί του παιδιού εκτοξεύτηκε μακριά και οι αυτόπτες μάρτυρες έτρεξαν να βοηθήσουν.

Σύμφωνα επίσης με τους μάρτυρες, το φανάρι ήταν πράσινο για τους πεζούς.

Η αστυνομία αφού πήρε δείγμα από αίμα και ούρα για να δει εάν ο οδηγός είχε καταναλώσει αλκοόλ, στη συνέχεια διαπιστώθηκε πως το αλκοτέστ ήταν καθαρό.

Σήμερα το πρωί ο οδηγός θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ αναφέρουν πως η 14χρονη αδερφή του θύματος είναι σε κατάσταση σοκ και μέχρι αργά χθες το απόγευμα δεν μπορούσε να πει ούτε κουβέντα στους αστυνομικούς.

Σε κατάσταση σοκ είναι και ο οδηγός του οχήματος, αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.