Διευκρινίσεις για τον πελάτη του που οδηγούσε το μοιραίο λεωφορείο που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι της Ρουμανίας μίλησε το πρωί της Τρίτης (27/12) ο δικηγόρος του Αλέξανδρος Ματθαίου. «Είναι πολύ προσεκτικός. Δεν ισχύει το παρατσούκλι “βολίδας”. Οδηγεί πολύ αργά» τόνισε.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο δικηγόρος του οδηγού επεσήμανε «από το Σάββατο πρωί είναι ελεύθερος. Δεν έχει οριστεί ημερομηνία για να καταθέσει».

Ο 52χρονος οδηγός μετά το συμβάν στο Βουκουρέστι έχει δικαίωμα να εργαστεί στην Ελλάδα, αλλά όχι στη Ρουμανία.

«Οδηγούσε από τη Θεσσαλονίκη μέχρι το Βουκουρέστι. Μπήκε στο τιμόνι στη Θεσσαλονίκη 11 η ώρα νομίζω και έφτασε το μεσημέρι, της άλλης ημέρας στο Βουκουρέστι. Σταμάτησε στον δρόμο πολλές φορές» υποστήριξε ο κ. Ματθαίου.

Μιλώντας για το κρίσιμο δευτερόλεπτο που στοίχισε τη ζωή του 53χρονου από τη Λάρισα που ταξίδευε με τη σύζυγό του, υπογράμμισε ότι ο εντολέας του έπρεπε να πάρει μια απόφαση την τελευταία στιγμή και δυστυχώς πήρε αυτή που προκάλεσε τη σύγκρουση με την προειδοποιητική κολώνα της σήμανσης.

«Είχε GPS» πρόσθεσε ο κ. Ματθαίου τονίζοντας όμως ότι δεν γνωρίζει αν το είχε ρυθμισμένο για χρήση ως ΙΧ ή ως λεωφορείο.