Φρίκη προκαλούν τα νεότερα στοιχεία για την ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε στην Ιτέα στα Γρεβενά γύρω στις 8:20 το πρωί, σημαίνοντας συναγερμό στην περιοχή.

Τρεις άνθρωποι αγνοούνται ενώ οι πληροφορίες μιλούν και για 2 τραυματίες.

Δήμαρχος Γρεβενών στο Newsbeast: Έχουν βρεθεί ανθρώπινα μέλη

Όπως λέει στο Newsbeast ο δήμαρχος Γρεβενών Γιώργος Δασταμάνης: «Οι τελευταίες πληροφορίες που έχουμε είναι ότι σε αρκετά μεγάλη απόσταση από το σημείο της έκρηξης έχουν βρεθεί ανθρώπινα μέλη. Η έκρηξη ήταν πάρα πολύ ισχυρή, ισοπεδώθηκε μεμιάς όλο το κτίριο» είπε και συνέχισε:

« Ήταν ένα πολύ σύγχρονο εργοστάσιο. Ξεκίνησε να δημιουργείται το 2010 και να λειτουργεί περίπου το 2015. Οι ομάδες που ενεργούν στο σημείο μας ζήτησαν σκαπτικά μηχανήματα, από τον δήμο, αλλά δεν έχουν μπει ακόμα να επιχειρήσουν. Περιμένουν να έρθουν ειδικοί από τη Θεσσαλονίκη, συνεργεία σήμανσης, πυροτεχνουργοί κτλ και είμαστε σε αναμονή των οδηγιών τους».

Έκρηξη στα Γρεβενά: «Έχουν βρεθεί κομμάτια από σάρκες»

Συγκλονιστική είναι και η περιγραφή του πυράρχου Α. Καλαϊδόπουλου από το σημείο της έκρηξης στο εργοστάσιο παραγωγής δυναμίτιδας στην Ιτέα Γρεβενών.

«Έχει ανατιναχθεί ολόκληρη η μονάδα παραγωγής. Δεν υπάρχει φωτιά, υπάρχει κρανίου τόπος εδώ» είπε μιλώντας στο OPEN. «Αυτό που μας είπαν ότι είναι 3 άτομα που αγνοούνται. Είναι εργαζόμενοι που είχαν έρθει στις 8 το πρωί για προετοιμάσουν τις εργασίες, να ξεκινήσουν τη μονάδα λειτουργίας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σοκάρει η περιγραφή του για τα μακάβρια ευρήματα. «Δεν είχαν πάει όλοι οι εργαζόμενοι. Δυστυχώς τα μηνύματα είναι δυσάρεστα έχουν βρεθεί κομμάτια από σάρκες» είπε. «Απομακρύνθηκε ένας φύλακας που ήταν σε κατάσταση σοκ. Δεν υπάρχει επιβάρυνση στο περιβάλλον αυτή την ώρα» κατέληξε.

Νωρίτερα στο Newsbeast είχε μιλήσει και ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριγώνης περιγράφοντας ότι ήταν μια πολύ δυνατή έκρηξη μέσα στην πόλη παρότι το εργοστάσιο βρίσκεται 15 χιλιόμετρα μακριά.