Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητούν οι φορείς του φαρμάκου

Αντιδρούν στο ενδεχόμενο να μην πληρώσει ο ΕΟΠΥΥ τους παρόχους


ΕΛΛΑΔΑ
17:27
21/04/2015
Την παρέμβαση του πρωθυπουργού ζητούν οι φορείς του φαρμάκου
2
loading

Την αγωνία τους, για το ενδεχόμενο ο ΕΟΠΥΥ να μην καταφέρει να τους εξοφλήσει μέχρι τα τέλη Απρίλιου, εκφράζουν οι εκπρόσωποι των φορέων του φαρμάκου, μετά την σημερινή τους συνάντηση.

Σε κοινή τους απόφαση επισημαίνουν ότι την κρίσιμη αυτή περίοδο, ενδεχόμενη κατάρρευση του συστήματος φαρμακευτικής περίθαλψης θα αποτελέσει το καίριο πλήγμα στην υγειονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα και τονίζουν ότι το φάρμακο είναι κοινωνικό αγαθό και η Υγεία αποτελεί άμεση προτεραιότητα για την ελληνική κοινωνία.

Στη συνάντηση που έγινε σήμερα στα γραφεία του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων φορέων στη διακίνηση του φαρμάκου -Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοβιομηχανίας, Πανελλήνιος Σύλλογος Φαρμακαποθηκαρίων, Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και Προμηθευτικός Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Αττικής- συζητήθηκε διεξοδικά το ενδεχόμενο αδυναμίας του ΕΟΠΥΥ για την εξόφληση τους μετά τα δημοσιεύματα και τις πληροφορίες των τελευταίων ημερών.

«Το αποτέλεσμα θα είναι τεράστιες ελλείψεις φαρμάκων - που θα πλήξουν κυρίως τις ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, εκτεταμένες πτωχεύσεις σε ολόκληρη την αλυσίδα διανομής με πρώτα θύματα τα φαρμακεία και τις φαρμακαποθήκες. Το πρόβλημα θα ενταθεί ακόμη περισσότερο γιατί οι φαρμακευτικές εταιρείες λόγω έλλειψης ρευστότητας δεν θα μπορούν να τηρήσουν τα αποθέματα ασφαλείας για την ελληνική αγορά» αναφέρουν οι φορείς του φαρμάκου και ζητούν την παρέμβαση του πρωθυπουργού αλλά και άμεση συνάντηση μαζί του ώστε να αποτραπεί το ενδεχόμενο μη εξόφλησης των παρόχων-μελών τους.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Ζω

    Τι εξόφληση; Ακόμα και τα αποθεματικά των νοσοκομείων δεσμεύουν. Οι γιατροί είναι απλήρωτοι. Μόνη μας ελπίδα να μην αρρωστήσουμε. Κατά τα άλλα τώρα που κυβερνάει ο ΣΥΡΙΖΑ "νιώθουμε αξιοπρέπεια".

  2. avatar Ομηρος ομηρόπουλος

    ΚΑΙ ΑΛΛΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΞΕΦΤΙΛΑ ??? ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει