Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εποχικοί πυροσβέστες μπροστά από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Περίπου 1.000 άτομα συγκεντρώθηκαν στο σημείο και Τροχαία έκλεισε την Κηφισίας και στα δύο ρεύματα για περίπου 40 λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε ένταση με χημικά όταν οι αστυνομικοί προσπάθησαν να απομακρύνουν τους πυροσβέστες από τον δρόμο. Στο σημείο επιχείρησε και η Αύρα την αστυνομίας.

Η Κηφισίας αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτή σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ και στα δύο ρεύματα.

«Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τα μπεζ οι καταστροφές δεν είναι εποχικές», «στο πλάι σου πολίτη όταν μας χρειαστείς, ενίσχυση του Σώματος της Πυροσβεστικής» και «Εδώ και τώρα μονιμότητα» είναι τα κεντρικά συνθήματα των συγκεντρωμένων, οι οποίοι έχουν έρθει στην Αθήνα απ’ όλη την Ελλάδα.

Αντιδρούν, όπως τονίζουν, «στις εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα την πορεία του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά και την ιδιαίτερα δύσκολη φετινή αντιπυρική περίοδο», ενώ ζητούν την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι οδηγοί και στο κέντρο της Αθήνας, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση από τους σταφιδοπαραγωγούς της Πελοποννήσου. Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Βασιλίσσης Σοφίας.

Κίνηση τώρα: Ο χάρτης με την εικόνα αυτή την ώρα στους δρόμους

Η κίνηση στους δρόμους της Αθήνας