Το τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της αστυνομίας έχει αναλάβει τη διερεύνηση της υπόθεσης για τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού που χορηγούσε διοικητική υπάλληλος στο κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, ενώ πληθαίνουν οι καταγγελίες για παρόμοια περιστατικά και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η διεύθυνση εσωτερικών υποθέσεων έχει αναλάβει τόσο την υπόθεση της Καρδίτσας όσο και αυτή της νοσηλεύτριας του νοσοκομείου Κοζάνης που φέρεται να είχε εμβολιαστεί για τον κορονοϊό εικονικά στο κέντρο της Καρδίτσας.

Υπενθυμίζεται, ότι το ζήτημα με τα εικονικά πιστοποιητικά προκάλεσε την παρέμβαση του προϊσταμένου εισαγγελίας εφετών Λάρισας, Σταμάτη Δασκαλόπουλου, ο οποίος διέταξε ποινική προκαταρκτική εξέταση για το θέμα. Αντικείμενο της έρευνας που θα διενεργήσει ο εισαγγελέας πρωτοδικών Καρδίτσας είναι η διερεύνηση ποινικών ευθυνών προς κάθε κατεύθυνση.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού, η συγκεκριμένη διοικητική υπάλληλος στο κέντρο υγείας Παλαμά φαίνεται ότι είναι μέλος μιας πολύτεκνης οικογένειας ενώ περισσότερα από 33 εικονικά πιστοποιητικά φαίνεται ότι ανήκουν σε φίλους, συγγενείς και μέλη της οικογένειας της.

Αν στη συγκεκριμένη υπάλληλο ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος αυτό θα σημαίνει ότι θα πρέπει να αρθεί το τραπεζικό απόρρητο ώστε να διαπιστωθεί αν η χορήγηση των πλαστών πιστοποιητικών προϋπέθετε και οικονομική συναλλαγή μεταξύ της ίδιας και αυτών που παρέλαβαν τα πιστοποιητικά.

Πλαστά πιστοποιητικά: Καταγγελίες για την Ικαρία

Σε καταγγελίες για εικονικούς εμβολιασμούς στην Ικαρία, προχώρησε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μιλώντας στο Mega.

Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου, δύο εργαζόμενοι έχουν πλαστό πιστοποιητικό. «Δύο, υποτίθεται, συνάδελφοι πήγαν να εμβολιαστούν αλλά δεν τους έγινε ποτέ ο εμβολιασμός» ανέφερε.

Έρευνα στη Θεσσαλονίκη

Ένορκη Διοικητική Εξέταση έχει ξεκινήσει εδώ και λίγες ώρες στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη, καθώς τουλάχιστον μία υπάλληλος η οποία είναι και διοικητική φέρεται να εμπλέκεται στο «σκάνδαλο» με τα πλαστά πιστοποιητικά από το κέντρο υγείας Παλαμά Καρδίτσας.

Όπως ανέφερε στο GRTimes.gr, ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «Γεννηματάς», Πέτρος Κετηκίδης, έχει ήδη ξεκινήσει ΕΔΕ για την πολύπειρη διοικητική υπάλληλο, η οποία μάλιστα φέρεται «είναι αδελφή της γυναίκας που ομολόγησε την δράση της στο Κ.Υ. Παλαμά και φέρεται να έχει εξασφαλίσει πλαστό πιστοποιητικό εμβολιασμού».

Καταγγελίες για εισαγόμενα πιστοποιητικά από Βουλγαρία

Σύμφωνα με το Open, γίνονται έρευνες μετά από καταγγελίες στη Βόρεια Ελλάδα για πιστοποιητικά εμβολιασμού που έχουν εκδοθεί στη Βουλγαρία. Παράλληλα ελέγχονται μεμονωμένες περιπτώσεις, με χαρακτηριστικό παράδειγμα μια παιδίατρο με πιστοποιητικό νόσησης, οι συνάδελφοι της οποίας όμως δεν θυμούνται ποια περίοδο είχε νοσήσει από κορονοϊό.

Το σαφάρι των ελέγχων, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, συνεχίζεται και μάλιστα στο μικροσκοπιο των αρχών θα βρεθούν εμβολιαστικά κέντρα που γίνονταν 30 εμβολιασμοί και ξαφνικά έγιναν 100, αλλά και σε εμβολιαστικά κέντρα που δεν έχει μείνει καμία δόση εμβολίου.