Σύμφωνα με ενημέρωση από την ΕΛ.ΑΣ., οι παρακάτω δρόμοι είναι κλειστοί, λόγω της φωτιάς στη Βαρυμπόμπη:

  • Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας από το ύψος του Αγ. Στεφάνου στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά
  • Εθνική Οδός Αθηνών – Λαμίας από το ύψος της Λυκόβρυσης στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Λαμία
  • Τατοΐου από οδό Πάρνηθος (Ιπποκράτειος Πολιτεία – Ταβέρνα Λάμπρος)
  • Τατοΐου από Λ. Κύμης έως την Οδό Ερυθραίας
  • Ερυθραίας από το ύψος της Γέφυρας Βαρυμπόμπης

⚠❗ Ενημέρωση για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω πυρκαγιάς στη #Βαρυμπομπη

Posted by Ελληνική Αστυνομία on Tuesday, August 3, 2021

Υπενθυμίζεται πως την τελευταία ώρα ενισχύθηκαν οι δυνάμεις πυρόσβεσης στην πυρκαγιά. Επιχειρούν 104 πυροσβέστες με τέσσερις ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 35 οχήματα και το μηχανοκίνητο ειδικό τμήμα πυροσβεστικών επιχειρήσεων, πέντε ελικόπτερα και τέσσερα αεροσκάφη, με τη συνδρομή εθελοντών πυροσβεστών και υδροφόρων ΟΤΑ. Περισσότερες δυνάμεις καλούνται στο σημείο.

Προ ολίγου η Πολιτική Προστασία έστειλε νέο μήνυμα μέσω του ευρωπαϊκού αριθμού έκτακτης ανάγκης 112, στους κατοίκους της περιοχής Μορτερού, αυτή τη φορά. Το μήνυμα έχει ως εξής:

«Επείγουσα ειδοποίηση Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 03-08-2021, 14.25. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Μορτερού βόρεια του κόμβου Ερυθραίας, κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείστε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Προηγουμένως, αντίστοιχο μήνυμα είχαν λάβει οι κάτοικοι σε Βαρυμπόμπη και Κρυονέρι.

Κάτοικοι και όσοι επιθυμούν να μετακινηθούν περί την περιοχή καλούνται να βρίσκονται σε επικοινωνία με τις αρχές προκειμένου να ενημερώνονται για τυχόν αποφάσεις διακοπής της κυκλοφορίας και σε άλλα σημεία.