Μία νεαρή γυναίκα νεκρή, δύο πολυτραυματίες και έξι ακόμα άτομα με ελαφρότερα τραύματα είναι ο τραγικός απολογισμός της καραμπόλας περίπου 35 αυτοκίνητων που σημειώθηκε λίγο μετά τις 7 το απόγευμα της Παρασκευής στην Εθνική οδό Αθηνών- Λαμίας λίγο πριν το Σχηματάρι.

Στην καραμπόλα, που σημειώθηκε υπό αδιευκρίνιστες ακόμα συνθήκες, εμπλέκονται ένα λεωφορείο και δύο νταλίκες και δεκάδες ΙΧ αυτοκίνητα. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες τις προηγούμενες ημέρες στο συγκεκριμένο σημείο της εθνικής οδού πραγματοποιήθηκαν εργασίες συντήρησης (γινόταν ασφαλτόστρωση). Πιθανότατα εξαιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων κάποια από τα υλικά (ίσως το πετρέλαιο) αποκολλήθηκαν και δημιούργησαν μαζί με τα νερά ένα ολισθηρό «μίγμα».

Σύμφωνα με τον Διοικητή του Νοσοκομείου Χαλκίδας κ. Γιάννη Καρύδη το ΕΚΑΒ (εκτός της νεκρής κοπέλας) μετέφερε οκτώ περιστατικά εκ των οποίων τα έξι έφεραν ελαφρά τραύματα ενώ τα άλλα δύο ήταν σοβαρότερα. «Είναι πολυτραυματίες αλλά η ζωή τους δεν κινδυνεύει» τόνισε.

Στην τεράστια επιχείρηση διάσωσης και απεγκλωβισμού συμμετείχαν δεκάδες ασθενοφόρα και πυροσβεστικά οχήματα ενώ εξαιτίας του δυστυχήματος μέχρι αργά τη νύχτα η Τροχαία στα παλαιά διόδια Σχηματαρίου, στο ρεύμα προς Αθήνα, διενεργούσε εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στον κόμβο Σχηματαρίου.