Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής συνέλαβαν ζευγάρι αλλοδαπών και τρεις ανήλικους το μεσημέρι της προηγούμενης Πέμπτης στους Αγίους Αναργύρους και ταυτοποίησαν 129 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων.

Οι συλληφθέντες, όλοι υπήκοοι Αλβανίας, κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένες κλοπές κατά συναυτουργία, από άτομα που ενεργούν καθ’ έξη και κατ’ εξακολούθηση.

Σύμφωνα με την έρευνα της αστυνομίας, η σπείρα από τις αρχές του έτους προέβαινε σχεδόν καθημερινά σε κλοπές σε σπίτια της περιοχής με τη μέθοδο της «μπούκας».

Το ζευγάρι υποδείκνυε στους ανήλικους τα σπίτια των οποίων οι ένοικοι απουσίαζαν για να εισέλθουν σε αυτά από παράθυρα, ή πόρτες και σε σύντομο χρονικό διάστημα αφαιρούσαν χρήματα, τιμαλφή και μικροσυσκευές.Το ζευγάρι των αλλοδαπών τους περίμενε σε μικρή απόσταση με το αυτοκίνητο του και αφού τους παραλάμβανε τους οδηγούσε στον επόμενο στόχο. Η αμοιβή των ανηλίκων κυμαινόταν, ανάλογα με τη λεία τους, από 50 έως 200 ευρώ ο καθένας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.