Για την ανοσία, τα εμβόλια και τις μάσκες μίλησε στον ΣΚΑΪ ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος.

Όπως είπε ο καθηγητής, το εμβόλιο της Pfizer που δοκιμάζεται για τα παιδιά 12-15 ετών παρέχει υψηλή αποτελεσματικότητα και ικανοποιητική ασφάλεια.

«Αν τα πράγματα πάνε καλά και έχουμε καταφέρει να ελέγξουμε την πανδημία, πράγμα δύσκολο, μπορούμε να το δούμε αργότερα, αν δεν γίνει αυτό θα πρέπει να εμβολιαστούν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς», είπε επίσης σχετικά με το αν θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί παιδιών πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Σχετικά με την πιθανότητα ενός τέταρτου κύματος, ξεκαθάρισε ότι το θέμα του τέταρτου κύματος δεν χρειάζεται να μας απασχολεί ακόμα καθώς έχουμε καλούς αριθμούς στα κρούσματα και στις εισαγωγές, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα η καμπύλη πέφτει πιο γρήγορα.

«Να εκμεταλλευτούμε το καλοκαίρι για να εμβολιαστούμε», είπε και συμπλήρωσε πως και αυτό το καλοκαίρι θα χρειαστεί να φοράμε μάσκες και να τηρούμε τις αποστάσεις.

Τέλος, ως προς το πότε θα πετάξουμε τις μάσκες, είπε ότι κάποια στιγμή αν έχουμε σε μεγάλο ποσοστό ανοσία, μπορεί να πετάξουμε τη μάσκα σε ασφαλείς χώρους. «Αντίθετα σε κλειστούς χώρους, ποτέ δεν θα έχουμε το 100% της ανοσίας και θα πρέπει να φοράμε μάσκα», επεσήμανε, καταλήγοντας ότι οι άνω των 65 πρέπει να σπεύσουν να εμβολιαστούν.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.