Βροχή πέφτουν οι καταγγελίες για τη σωματική και λεκτική βία που έχουν κατά καιρούς υποστεί αθλήτριες της ενόργανης.

Η πρώην αθλήτρια και νυν προπονήτρια Δήμητρα Σταματιάδου, μιλώντας στο SportsAddict.gr, μιλάει για τον προπονητή της και όσα βίωσε στα χέρια του.

«Έχω φάει ξύλο. Ο συγκεκριμένος προπονητής μου έδινε σφαλιάρες, με είχε χτυπήσει ακόμα και με τις πατερίτσες. Αυτό έγινε το 2002-2003. Δεν είχα δει προσωπικά να χτυπάει άλλα παιδιά, αλλά σε όλους μιλούσε άσχημα. Λες και ήμασταν κουκλάκια. […] Με τους επόμενους μου προπονητές τα πράγματα ήταν τελείως διαφορετικά και εκεί ως παιδί είδα και την διαφορά. Ήταν καταπληκτικοί. Κατάλαβα ότι δεν είναι όλοι έτσι» ανέφερε η 25χρονη σήμερα προπονήτρια.

Ο προπονητής της, όπως ανέφερε, δεν είναι πλέον στον χώρο. «Αν υπήρχε ακόμα θα προσπαθούσα και τώρα να τον καταγγείλω» είπε. «Μετά πήγα σε δύο καταπληκτικούς προπονητές, ήταν πρωταθλητισμός» ανέφερε.

«Πήγα σε ψυχολόγο»

Η Δήμητρα Σταματιάδου είπε όταν ξεκίνησε να δουλεύει ως προπονήτρια ζήτησε ψυχολογική υποστήριξη.

«Όταν ξεκίνησα να δουλεύω ως προπονήτρια πήγα σε ψυχολόγο. Το ότι μπορεί να είχα επιθετικότητα, κάποια νεύρα προς συγγενείς, παιδιά κ.τ.λ., μου είπαν ότι έφταιγε αυτό που πέρασα με τον συγκεκριμένο προπονητή», ανέφερε.

Σε ηλικία 17 ετών δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από καθηγητή «Τότε το είπα κατευθείαν στο συμβούλιο του σχολείου και μου είπαν “μήπως δεν κατάλαβες καλά;”. Και τους λέω τι θα πρέπει να γίνει δηλαδή να με χώσει σε καμιά γωνία;» είπε.

Γιατί δεν μίλησε

«Δεν μπορώ να σου εξηγήσω ακριβώς τον λόγο που δεν μιλούσα. Ίσως επειδή δεν ήθελα ποτέ να σταματήσω. Φοβόμουν ότι θα έχανα κάτι που αγαπούσα πάρα πολύ» λέει η αθλήτρια και προσθέτει: «Εδώ θέλω να κάνω μία παρένθεση. Όταν με ρώτησαν γιατί ανέβηκα στην Αλεξανδρούπολη απάντησα “από έρωτα”. Όλοι νόμιζαν ότι εννοούσα έρωτα για κάποιο πρόσωπο. Εγώ όμως εννοούσα τον έρωτα, την τρέλα, την τόση μεγάλη αγάπη που έχω για αυτό το άθλημα. Μπορεί και από αυτό και μόνο να μην μίλησα. Αυτό που λέω σήμερα το έχω πει μόνο στους γονείς μου και μάλιστα πολύ αργότερα από όταν συνέβαινε. Όταν μετά από πολλά χρόνια το είπα στην μάνα μου, μου είπε αν μου το έλεγες τότε δεν ξέρω και εγώ τι θα του έκανα».

Δ. Σταματιάδου: "Έχω υποστεί και εγώ ξυλοδαρμό από προπονητή"

Η πρώην αθλήτρια και νυν προπονήτρια της Ενόργανης Γυμναστικής, Δήμητρα Σταματιάδου, μιλάει στο SportsAddict Show για περιστατικά βίας, σωματικής και λεκτικής, που και η ίδια βίωσε.Μιλάει ακόμα για τις όμορφες εμπειρίες της στην Αλεξανδρούπολη και στον ΟΕΓΑ, αλλά και για το μέλλον της γυμναστικής στην χώρα μας και για τη νέα διοίκηση της Hellenic Gymnastics Federation.

Posted by SportsAddict.gr on Monday, April 12, 2021