Έξι επιστολές έχει στείλει η Κεντρική Κλινική Αθηνών στο υπουργείο Υγείας ζητώντας να προσφέρει στο ΕΣΥ έναν όροφό της για να χρησιμοποιηθεί ως κλινική COVID και 3 κρεβάτια ΜΕΘ, αλλά δεν έχει λάβει απάντηση σύμφωνα με τον χειρούργο-ορθοπεδικό και Διευθύνων Σύμβουλο στην Κλινική Νίκο Παπαγιαννόπουλο.

«Στις 22 Νοεμβρίου στείλαμε πρώτοι επιστολή και είπαμε ότι διαθέτουμε τον τρίτο όροφο από ξεχωριστή είσοδο και τρία κρεβάτια COVID. Και απάντηση δεν πήραμε ποτέ. Η μονάδα μας είναι 8 κρεβατιών. Μπορούσαμε να διαθέσουμε άλλες τρεις. Θέλουμε να βοηθήσουμε την κοινωνία» είπε.

Επίσης έχουν ζητηθεί εμβόλια για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό της από το υπουργείο Υγείας το οποίο την αγνοεί, δίχως να έχει απαντήσει στα αιτήματά της

«Είμαστε στο κέντρο της Αθήνας, το πρώτο ανάχωμα της πανδημίας, κάνουμε το 2% των τεστ που γίνονται σε όλη την Ελλάδα. Από τα 11.000 που έγιναν χθες, εμείς κάναμε τα 300. Εμείς ζητάμε μια βοήθεια από το υπουργείο. Να εμβολιαστούν οι γιατροί, οι νοσηλευτές μας και οι ευπαθείς ομάδες που νοσηλεύουμε» δήλωσε ο κ. Παπαγιαννόπουλος στο MEGA.

«Δεν ειδοποιηθήκαμε καθόλου. Από τις 22/11 στείλαμε 6 επιστολές. Από τον Γενάρη θα έπρεπε να έχουμε εμβολιαστεί. Δεν μας έχει απαντήσει το υπουργείο. Είμαστε η κλινική που δεχόμαστε τα περισσότερα κρούσματα και τα περισσότερα τεστ» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Η Κεντρική Κλινική Αθηνών φιλοξενεί 270 ασθενείς στο ογκολογικό της τμήμα σύμφωνα με τον γιατρό.

«Κάθε δεύτερη μέρα κάνουν rapid ή pcr τεστ. Και πληρώνουν οι άνθρωποι. Με χαμηλό κόστος, αλλά πληρώνουν. Εμείς ζητάμε να εμβολιαστούν. Ο μέσος όρος της ηλικίας των καρκινοπαθών αυτών είναι τα 50 έτη. Κινδινεύουν οι άνθρωποι. Θέλουμε να προστατεύσουμε το προσωπικό μας, να βοηθήσουμε την κοινωνία και να προστατέψουμε τους καρκινοπαθείς» υπογράμμισε.