Ο Κώστας Μακέδος υπήρξε από τους ηθοποιούς της χρυσής εποχής της βιντεοκασέτας. Έγινε γνωστός μέσα από τους ρόλους που υποδυόταν τη δεκαετία του ΄80 και πολλοί μέχρι σήμερα τον θυμούνται ως το χοντρούλη και καλό άνθρωπο και φυσικά πάντα με κάτι φαγώσιμο στο χέρι. Για όσους πάλι δεν τον θυμούνται, μπορούν να δουν τις ταινίες «Και ο πρώτος ματάκιας», «Φυλακές Ανηλίκων», «Ο Παπασούζας φαντομάς» και σίγουρα θα τον θυμηθούν.

Αργότερα μεταπήδησε στο «Καλημέρα Ελλάδα» με τον Γιώργο Παπαδάκη κάνοντας αυτοσχέδια πράγματα και κερδίζοντας πάλι το ενδιαφέρον του τηλεοπτικού κοινού. Τα τελευταία όμως χρόνια κρατά τις αποστάσεις του.

Όπως λένε άνθρωποι που τον ξέρουν, ο Κώστας Μακέδος διατηρεί κατάστημα οπτικών σε περιοχή της Αθήνας και πλέον ζει ως απλός άνθρωπος. Οι πελάτες του, κάποιοι τουλάχιστον, μπορεί και να τον θυμηθούν και να τον ρωτήσουν αν είναι ο άνθρωπος που έπαιζε στις ταινίες και εκείνος συνήθως το αρνείται γιατί πιστεύει ότι ένας ηθοποιός για να λέγεται και ηθοποιός πρέπει να είναι ενεργός ενώ τα δικά του χνάρια έχουν χαθεί.

Όπως έχει πει ο ίδιος σε συνεντεύξεις του, αναγκάστηκε να αποσυρθεί όχι με τη δική του απόφαση αλλά επειδή δεν ήθελαν κάποιοι να του γράφουν ρόλους, φτιαγμένους για εκείνον. Έτσι, αποφάσισε να αποσυρθεί και να εξυπηρετεί τους πελάτες του που αναζητούν γυαλιά οράσεως, ηλίου, φακούς και ό,τι μπορεί να φανταστεί κανείς. Αν περάσετε μάλιστα από το κατάστημά του, θα τον δείτε και να εξυπηρετεί.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».