Αποφυλακίζεται ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ALTER Κώστας Γιαννίκος, ο οποίος κρατείται από τον Ιούνιο του 2012 μετά το «κανόνι» του τηλεοπτικού σταθμού.

Το πρωί το Μονομελές Εφετείο Αθηνών, υπό την προεδρία του προέδρου Εφετών Βενιζέλου Μουράτζογλου, αντικατέστησε την προσωρινή του κράτηση με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, με αποτέλεσμα ο κατηγορούμενος να έχει τη δυνατότητα, εφόσον καταβάλει συνολική εγγυοδοσία 150.000 ευρώ σε σχέση με δυο καταδικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούσαν σε βάρος, του να βρεθεί εκτός φυλακής.

Συγκεκριμένα, το αίτημα υποβλήθηκε από τον συνήγορο του, Δημ. Νινόπουλο, αφού το δικαστήριο ανέβαλε εκ νέου την εκδίκαση της υπόθεσης για μη καταβολή φόρου μισθωτών υπηρεσιών, αμφισβητήσιμου ύψους. Μάλιστα, είναι η δεύτερη αναβολή της υπόθεσης, αφού η προηγούμενη είχε δοθεί αφού είχε γίνει δεκτή ένσταση ακυρότητας του κλητήριου θεσπίσματος, διατάσσοντας παράλληλα το Δημόσιο να προσκομίσει αναλυτική κατάσταση των καταβληθέντων μισθών προς τους εργαζομένους του Alter κατά την επίδικη περίοδο, καθώς και το -βάσει των καταβληθέντων μισθών- υπολογιζόμενο ποσό του Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών, που έπρεπε να παρακρατηθεί από την επιχείρηση.

Τα έγγραφα αυτά δεν προσκομίστηκαν στο δικαστήριο, γι’ αυτό και αναβλήθηκε η δίκη για τις 12 Δεκεμβρίου 2014.

Η πλευρά Γιαννίκου υπέβαλλε αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης, που έγινε δεκτό. Όμως ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΑΛΤΕΡ οδηγήθηκε και πάλι στις φυλακές, αφού εκκρεμούν δυο πρωτόδικες καταδικαστικές αποφάσεις σε βάρος του (6 και 7 ετών αντίστοιχα) στην εκτέλεση των οποίων έχει δοθεί αναστολή μέχρι την έφεση, αρκεί ο κατηγορούμενος να καταβάλλει συνολικά 150.000 ευρώ εγγύηση. Και οι δυο καταδίκες αφορούν σε μη καταβολή ΦΠΑ και ΦΜΥ για το ΑΛΤΕΡ. Πληροφορίες αναφέρουν πως η πλευρά Γιαννίκου θα ζητήσει μείωση της εγγύησης. Εφόσον καταβληθούν τα ποσά, ο κ.Γιαννίκος μπορεί να αποφυλακιστεί άμεσα.