Η Σαμπρίνα γεννήθηκε στην πόλη Bulawayo, στη Ζιμπάμπουε της Αφρικής από έλληνες γονείς. Το πραγματικό της όνομα είναι Αλεξάνδρα Τσερκάνου, ωστόσο η ίδια διάλεξε το «Σαμπρίνα» εντελώς τυχαία στο δημαρχείο της Ζιμπάμπουε…

Η τραγουδίστρια τελείωσε το Δημοτικό σε σχολή καλογριών, ακολουθώντας φυσικά την επιθυμία της οικογένειάς της, στην πορεία όμως άλλαξε «προσανατολισμό» και συνέχισε κανονικά το σχολείο της στο Γυμνάσιο της περιοχής της.

Ήρθε στην Ελλάδα στα 18 της, μαζί με τους γονείς της, με σκοπό να συνεχίσει τις μουσικές της σπουδές στο πιάνο και την φωνητική. Η αγάπη της για το τραγούδι υπήρχε πάντα, ωστόσο ντρεπόταν πολύ να ακολουθήσει ένα επάγγελμα που απαιτούσε τρομερή έκθεση στα φώτα της δημοσιότητας.

Η Σαμπρίνα ξεκίνησε να εμφανίζεται σε μικρές πίστες κάνοντας αυτό που αγαπούσε: τραγουδούσε για το κοινό της ανώνυμα. Σε κάποια από τις εμφανίσεις της, την ανακάλυψε ο μουσικός παραγωγός Νίκος Καραγιάννης ο οποίος την προώθησε στο να γίνει επαγγελματίας τραγουδίστρια.

Η Σαμπρίνα ξεκίνησε να εργάζεται σε διάφορα, μεγάλα νυχτερινά κέντρα και σύντομα υπέγραψε δισκογραφικό συμβόλαιο με την PolyGram. Ο πρώτος δίσκος ήρθε το 1992 και είχε τον τίτλο «Στην αγκαλιά μου έλα». Η νεαρή τραγουδίστρια τότε δεν άργησε να κερδίσει τις εντυπώσεις τόσο για τη φωνή της όσο και την ομορφιά της.

Το 1993 κυκλοφόρησε ο δεύτερος δίσκος της με τίτλο «Ελεύθερη». Σε αυτόν περιλαμβάνονται οι επιτυχίες «Εφιάλτης», «Ελεύθερη» και «Φταις»!

Από τον 3ο δίσκο της και έπειτα η τραγουδίστρια ασχολήθηκε και με την σύνθεση των τραγουδιών της.

Το 1996, μετά την κυκλοφορία του τέταρτου δίσκου της «Στις γειτονιές του φεγγαριού» (1995), η Σαμπρίνα αλλάξε look και από καστανή έγινε ξανθιά. Κυκλοφόρησε το δίσκο «Επικίνδυνο παιχνίδι» στο οποίο περιλαμβάνεται το κομμάτι «Ένα-Ένα» το οποίο έγινε επιτυχία. Τα media άρχισαν να ασχολούνται όλο και πιο πολύ μαζί της ενώ παράλληλα της δίνουν τον χαϊδευτικό τίτλο «H Barbie της ελληνικής πίστας». Οι εμφανίσεις σε μεγάλα νυχτερινά κέντρα και οι συνεργασίες με μεγάλα ονόματα της εγχώριας δισκογραφίας διαδέχονται η μία την άλλη ενώ ταυτόχρονα η Σαμπρίνα ετοιμάζεται για το νέο της δίσκο.

Έπειτα από έναν χρόνο απουσίας από τα δισκογραφικά δρώμενα, η Σαμπρίνα επιστρέφει το 1998 με τον δίσκο «Υποψίες». Το ομώνυμο κομμάτι γίνεται μεγάλη επιτυχία ενώ τεράστια επιτυχία γνωρίζει επίσης και το κομμάτι «Φώτα και άλλα φώτα» που είναι διασκευή του ξένου κομματιού «Doctor Kiss Kiss».

Πλέον, η Σαμπρίνα εκτός από μουσική, αρχίζει να γράφει και στίχους… Στον ίδιο δίσκο περιλαμβάνεται και η πρώτη της αγγλόφωνη δουλειά με τίτλο «Do Ya-Do Ya» (σε µουσική και στίχους των Joe Balyn και Peter Bauwens).

Το 2000 κυκλοφόρησε έναν από τους πιο πετυχημένους της δίσκους, το «Boom-Boom», μουσική στο οποίο συνθέτει ο Νίκος Τερζής. Το ομώνυμο κομμάτι γνωρίζει επιτυχία ενώ μόλις λίγο καιρό μετά τη κυκλοφορία του δίσκου, πραγματοποιείται η απονομή των χρυσών πωλήσεων. Δύο χρόνια αργότερα, η εκρηκτική Σαμπρίνα κυκλοφορεί το δίσκο «Breakfast Time» ο οποίος γίνεται και αυτός χρυσός.

Το 2003 η Σαμπρίνα συνεργάστηκε με τον συνθέτη και στιχουργό Νίκο Δουκάκη ο οποίος της γράφει το αγγλόφωνο «Camera». Με αυτό το τραγούδι η Σαμπρίνα θέτει υποψηφιότητα για την Eurovision 2003 και συμμετέχει στον ελληνικό τελικό… Παρά την άψογη εμφάνισή της η Σαμπρίνα τερματίζει στη 3η θέση (σ.σ. τη πρώτη θέση κερδίζει το πρώτο μεγάλο φαβορί : η Μαντώ).

Μετά το «Camera», η Σαμπρίνα γνώρισε τον Παναγιώτη Λιαδέλη, με τον οποίον κάνει και ένα παιδί. Ο επόμενος της δίσκος με τίτλο «Αγόρι μου» (2003) αφιερώνεται εξ ολοκλήρου στον σύζυγό της, με τον οποίον παντρεύεται με πολιτικό γάμο, στις 4 Μαΐου 2004, στο Δημαρχείο της Νέας Σμύρνης.

Το 2005, η Σαμπρίνα συνεργάζεται και πάλι με τον Νίκο Τερζή και κυκλοφορεί τον δίσκο «Σε βλέπω…» ο οποίος γνωρίζει σχετική επιτυχία… Ακολουθεί ο καθαρά λαϊκός δίσκος της «Η αγάπη ποτέ δεν πεθαίνει» (2006) ενώ το 2007 ξεκινά τις διαδικασίες διαζυγίου με τον Παναγιώτη Λιαδέλη…

Στα τέλη του 2007 ο δίσκος «Υπερπαραγωγή» είναι γεγονός και η ίδια, παρά το διαζύγιό της, δηλώνει ήρεμη και ευτυχισμένη…

Η Σαμπρίνα, όπως λένε άνθρωποι που την ξέρουν στο newsbeast.gr, μετά από μία περίοδο αποχής και αναζήτησης, έχει επιστρέψει στο τραγούδι. Μάλιστα, εμφανίζεται σε νυχτερινό μαγαζί και είναι πολύ ικανοποιημένη στην παρούσα φάση αφού όπως, λένε οι ίδιοι άνθρωποι, είχε αναγκαστεί να εργάζεται μέχρι και σε πανηγύρια.

Όμως, η γνωστή τραγουδίστρια, που στον ελεύθερό της χρόνο δεν αποχωρίζεται το παιδί της, έχει και μία ακόμη αγάπη: την αστρολογία. Με τα ζώδια η Σαμπρίνα ασχολείται δυναμικά εδώ και περίπου έξι χρόνια. Της άρεσε πάντα, όπως λένε, να μελετά τα άστρα. Στην αρχή διάβαζε περίπου επτά ώρες την ημέρα. «Η αστρολογία έχει πολύ ενδιαφέρον», αναφέρει κι εκείνη αφού ακόμη και σήμερα μελετά τους πλανήτες. Όμως, ποτέ δεν την ενδιέφερε το πτυχίο, της άρεσε μόνο να το κάνει για εκείνη.

Η Σαμπρίνα πάντως στον ελεύθερό της χρόνο γυμνάζεται και προσπαθεί να διατηρείται σε φόρμα ενώ προσπαθεί να πηγαίνει και στη θάλασσα.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».