Μεγάλο ενδιαφέρον έδειξαν οι εκπαιδευτικοί της Κέρκυρας στη διεξαγωγή rapid test, από τον ΕΟΔΥ, που ξεκίνησαν νωρίς το πρωί της Παρασκευής (8/1) στο ισόγειο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας.

Όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Κέρκυρας, Χρήστος Άνθης, «η ανταπόκριση των εκπαιδευτικών στη διεξαγωγή των rapid test ήταν μεγάλη, ενώ θα συνεχιστεί και αύριο στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Συνολικά, αναμένεται να εξεταστούν 1.100 εκπαιδευτές, ενώ σύμφωνα με τον κ. Άνθη, «προέκυψε ένα θετικό κρούσμα εκπαιδευτή, που εξετάστηκε στην πατρίδα του, χωρίς να είναι αναγκαίο, μετά το θετικό αποτέλεσμα, να μεταφερθεί στο νησί».

Την ίδια ώρα, σε rapid test υποβάλλονται και οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, ενώ μετά το τέλος της διαδικασίας ελέγχου αναμένεται η απολύμανση της αίθουσας στη παλιά Νομαρχία.

«Προτεραιότητά μας είναι η ασφαλής λειτουργία των σχολείων μας και η υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας», δήλωσε ο διευθυντής Πρωτοβάθμιας Κέρκυρας, εξηγώντας ότι «εκτός μεμονωμένων περιπτώσεων, όλοι οι εκπαιδευτικοί του νησιού ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμα της διεξαγωγής των rapid tests και της επαναλειτουργίας των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης».

Από τη πλευρά του, το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Κέρκυρας, σε ανακοίνωσή του, υποστηρίζει πως «είναι απολύτως δικαιολογημένες οι φοβίες εκπαιδευτικών για το άνοιγμα των σχολείων».

«Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνουν για τρίτη φορά το άνοιγμα των σχολείων, χωρίς να έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο εδώ και 10 μήνες για την ασφαλή λειτουργία τους. Για μια ακόμα φορά εμπαίζουν χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, αφού αρνούνται πεισματικά να ικανοποιήσουν έστω και ένα από τα αιτήματα, που από την πρώτη στιγμή τα σωματεία, τα μαθητικά συμβούλια και οι φορείς των γονιών διατύπωσαν και διεκδίκησαν δυναμικά μέσα από πολύμορφες κινητοποιήσεις. Οι παλινωδίες της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας και τα επιχειρήματα για να δικαιολογήσει τις επιλογές της για το άνοιγμα των σχολείων, όσο επιστημονικοφανές περιτύλιγμα και αν έχουν, αποδεικνύουν και στον πιο δύσπιστο ότι η κυβέρνηση επιλέγει να μη δώσει ούτε ένα ευρώ, ώστε να διαφυλάξει την υγεία των συναδέλφων και των μαθητών. Ενώ τον Μάιο προχώρησε σε εκ περιτροπής λειτουργία των σχολείων προκειμένου να αποφεύγεται ο συγχρωτισμός, τον Σεπτέμβριο στοίβαξε σε αίθουσες κλουβιά 25 – 27 μαθητές, χρησιμοποιώντας το επιχείρημα “τι 15 – τι 27 το ίδιο είναι”. Το μοναδικό μέτρο που πήρε είναι μια μάσκα για γίγαντες και ένα παγουρίνο των 200ml» συμπληρώνει.