Σπούδασε δικηγορία όμως τον κέρδισε η πολιτική. Έτσι ο Αλέκος Δαμιανίδης ως βουλευτής Σερρών ασχολήθηκε με τα προβλήματα των πολιτών όπως έκανε και αργότερα ως υφυπουργός Γεωργίας. Εδώ και αρκετά χρόνια όμως έχει απομακρυνθεί από τον πολιτικό στίβο, όπως λέει στο newsbeast.gr.

Ωστόσο, σύμφωνα με το περιβάλλον του, μπορεί να απέχει από την ενεργό πολιτική, όμως όλα αυτά τα χρόνια παραμένει ενεργός πολίτης. Πιστεύει μάλιστα ότι ο κάθε άνθρωπος μπορεί να συνεισφέρει.

Τα τελευταία χρόνια ο Αλέκος Δαμιανίδης ασχολείται με το όργωμα της γης. Ξυπνάει συνήθως πολύ νωρίς το πρωί για να φροντίσει τη γη του. Δεν το κάνει για να βγάλει χρήματα αλλά το κάνει γιατί είναι κάτι που τον γεμίζει. Άλλωστε, όπως λέει, η απόφασή του να αφήσει την πολιτική και να στραφεί στη γη, ήταν συνειδητοποιημένη. Γι’ αυτό και δεν επέστρεψε ξανά στην ενεργό δράση. «Θέλω να ζω έτσι», λέει και η χαρά του γίνεται ακόμη μεγαλύτερη όταν οι φίλοι τον επισκέπτονται για να γευθούν την παραγωγή του και το κρασί του.

Το κτήμα του βρίσκεται σε μια έκταση περίπου τεσσάρων στρεμμάτων. Αυτό το κτήμα στην περιοχή Καρδία Θεσσαλονίκης για τον Αλέκο Δαμιανίδη είναι το ησυχαστήριο του, ο κόσμος του, ο παράδεισός του. Και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν ασχολείται με τη γη για να κερδίσει αλλά για να νιώθει εκείνος καλά κάνοντας αυτό που θέλει. Το κτήμα το αγόρασε με το εφάπαξ της γυναίκας του κι εκτός από την παραγωγή ο Αλέκος Δαμιανίδης φρόντισε και το θέμα της ενέργειας με φωτοβολταϊκά και με μια χειροκίνητη φρέζα περνά πολλές ώρες στο χωράφι, όποτε φυσικά μπορεί.

Ο πρώην πολιτικός όμως όταν δεν βρίσκεται στο χωράφι, περνά το χρόνο διαβάζοντας βιβλία και εφημερίδες. Παρακολουθεί τα πολιτικά δρώμενα και συζητά με τους συντοπίτες του όμως προτιμά να απέχει. Άλλωστε, όπως λέει, έφυγε γιατί ζητούσε πράγματα τα οποία τελικά δεν εφαρμόζονταν. Και δεν είναι ο μόνος…

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».