Χαρδαλιάς: Η χώρα μας αντιμετωπίζει σημαντική αύξηση κρουσμάτων που δεν επιτρέπει εφησυχασμό – Στα 5.379 τα ενεργά κρούσματα

Η αναφορά του υφυπουργού στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6


ΕΛΛΑΔΑ
18:29
29/09/2020
Χαρδαλιάς: Η χώρα μας αντιμετωπίζει σημαντική αύξηση κρουσμάτων που δεν επιτρέπει εφησυχασμό - Στα 5.379 τα ενεργά κρούσματα
7
loading

«Ο πλανήτης βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα δεύτερο κύμα κορονοϊού» ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς στην ενημέρωση Υπουργείου Υγείας για την πορεία της covid-19.

«Πρέπει να είναι σαφές ότι θα ζούμε με τον ιό και πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να τον αντιμετωπίσουμε μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο και η θεραπεία. Η χώρα μας αντιμετωπίζει μια σημαντική αύξηση κρουσμάτων που δεν επιτρέπει εφησυχασμό» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς αναφερόμενος στα υψηλά κρούσματα κορονοϊού τα οποία καταγράφονται σχεδόν καθημερινά στην Ελλάδα.

«Έχουμε κερδίσει χρόνο, έχουμε προστατεύσει ζωές» ανέφερε και ενημέρωσε πως από την μέρα που εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στη χώρα μέχρι και σήμερα έχουν καταγραφεί συνολικά 17.344 κρούσματα ενώ αυτή τη στιγμή τα ενεργά ανέρχονται σε 5.379.

Στη συνέχεια ενημέρωσε πως θα αξιοποιηθούν ξενοδοχεία καραντίνας ώστε να φιλοξενηθούν ασυμπωματικοί και να λάβουν την απαραίτητη φροντίδα με στόχο να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

«Κανένα μέτρο δεν μπορεί να λειτουργήσει αν δεν γίνει αντιληπτή η αναγκαιότητά του από τους πολίτες. Αυτοί που θεωρούν τα μέτρα προφύλαξης μη αναγκαίο καταναγκασμό θέτουν σε κίνδυνο τους υπολοίπους. Μάσκα, αποστάσεις , τήρηση των κανόνων υγιεινής για όσο χρειαστεί» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Χαρδαλιάς.

Αναφερόμενος στο κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6, ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως: «δεν ακολουθήθηκε το πρωτόκολλο, το ερευνούμε»

Δήμος Αθηναίων: 5+1 ενέργειες για την καταπολέμηση της πανδημίας

Ο δήμος Αθηναίων και το υπουργείο Υγείας προχωρούν σε μια νέα δέσμη ενεργειών για τον κορονοϊό, σε διαρκή συντονισμό με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον Ε.Ο.Δ.Υ., καθώς και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ο Δήμος των Αθηναίων διαθέτει 8 Λέσχες Φιλίας της πόλης, που διαμορφώνονται και μετατρέπονται σε μικρά κέντρα διαγνωστικών τεστ για την COVID-19. Τα τεστ θα γίνονται στοχευμένα και σύμφωνα με τα ισχύοντα πρωτόκολλα, με τήρηση όλων των μέτρων ασφαλείας και υγιεινής, με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, και κυρίως των ευπαθών και των ευάλωτων ομάδων του πληθυσμού.
Διάθεση περισσότερων τεστ ταχείας ανίχνευσης (rapid tests) για την αύξηση των ελέγχων στις δύο δομές του Δήμου Αθηναίων (Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων και Κέντρο Φιλοξενίας Τοξικοεξαρτημένων).
Εντατικοποιούνται τα rapid tests από κλιμάκια του Ε.Ο.Δ.Υ. στις επιβαρυμένες περιοχές της Αθήνας, όπου καταγράφονται τα περισσότερα κρούσματα κορονοϊού.
Οι ομάδες του Δήμου Αθηναίων που καθημερινά δουλεύουν στους δρόμους της Αθήνας για τη στήριξη και τη φροντίδα των αστέγων (streetwork), πλαισιώνονται και ενισχύονται από νοσηλευτές, για τη λήψη περισσότερων δειγμάτων αλλά και για την παροχή πιο εξειδικευμένων υπηρεσιών υγείας και πρόνοιας στους ανθρώπους που την έχουν ανάγκη.
Δημιουργούνται δύο νέες δομές προσωρινής απομόνωσης, για τη φιλοξενία των ουσιοεξαρτημένων ατόμων ώστε να περιοριστούν οι κίνδυνοι για την υγεία τους από πιθανή μόλυνση, καθώς και πολιτών που προέρχονται από ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες και έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό, οπότε χρειάζεται να εφαρμόσουν μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης για να περιοριστεί ενδεχόμενη διασπορά του ιού. Στις δομές αυτές θα εφαρμόζονται όλα τα μέτρα υγειονομικής προστασίας, σε συνθήκες αξιοπρεπούς διαμονής.
Το «Κοινό Κέντρο Διαχείρισης Καθημερινότητας», που λειτουργεί με τον συντονισμό της Ελληνικής και της Δημοτικής Αστυνομίας, διευρύνει την δραστηριότητά του στην επικοινωνία και τον κοινό σχεδιασμό όλων των φορέων και των υπηρεσιών που έχουν επωμιστεί την ευθύνη για την υγειονομική πρόληψη και προστασία των πολιτών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar Φούσκας1

  Χαρδαλιά......την φρουρά!
  Χαρδαλιά......την φρουρά!
  Χαρδαλιά......την φρουρά!
  Χαρδαλιά......την φρουρά!

 2. avatar Φυλακή στους Παραγκάρχες

  Σπέρνει τρόμο ο ιός! Είναι τόσο τρομερός και θανατηφόρος που μόνο με ένα μούφα τεστ θα σου πει ένα σαινη σαν τον εικονιζόμενο αν κόλλησες!
  Ουξο

 3. avatar PANKO

  Χα χα χα χα...
  Αχαχούχααααα...
  Μπεεεε...
  Μουουουου...

 4. avatar Καμπινες

  Χαλιαρδάς και σωστό κουμάντο μαζί δεν πάνε. Λυπούμαστε πάρα πολύ ελάτε πάλι του χρόνου.

 5. avatar Parkis

  Τους παπάδες και τα μάτια σου!
  Τον χλευάζω και το αγνοώ αυτόν που κάνει οτι φταίμε εμείς για όλα ενώ ο ίδιος είναι φταίχτης.

 6. avatar ΑΓΚΑ ΟΥΓΚΙ ΓΚΙ

  Πακι μόνο κοβιντ...... Κύριο διαλύστε ελλαντα γιαυτό ήταν εντο όλι... Μπαμπά μκο.. Μαμά μκο... Μόνο ερντι..

 7. avatar min prospatheis na mas trellaneis

  Πόσοι ειναι οι τουρίστες που μεταδίδουν όπου πάνε (ταβέρνα, μαγαζιά, κλπ), πόσοι είναι οι μετανάστες-αλλοδαποί-λάθρομετανάστες-πρόσφυγες (που κι αυτοί μεταδίδουν σε λεωφορεία κλπ ή όπου αλλού). Δηλαδή αυτά τα στοιχεία δεν εχουν σημασία? Γιατι τα κρατάτε για εσάς?

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει