Δημοσκόπηση Alpha: Ένας στους δυο πολίτες έχει χαλαρώσει απέναντι στον κορονοϊό

Τι ποσοστό δεν ασχολείται με τα μέτρα προφύλαξης


ΕΛΛΑΔΑ
19:33
15/07/2020
Δημοσκόπηση Alpha: Ένας στους δυο πολίτες έχει χαλαρώσει απέναντι στον κορονοϊό
6
loading

Πανελλαδική δημοσκόπηση πραγματοποίησε ο σταθμός Alpha σε συνεργασία με την εταιρεία Marc και παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού το απόγευμα της Τετάρτης 15 Ιουλίου.

Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε σε 1.003 νοικοκυριά το διάστημα από τις 10 Ιουλίου έως τις 13 Ιουλίου.

Οι ερωτηθέντες κλήθηκαν να απαντήσουν στο αν τηρούν τα μέτρα προφύλαξης που τους προστατεύουν από τον κορονοϊό μετά την άρση της καραντίνας.

Τα ευρήματα της δημοσκόπησης δείχνουν πως ένας στου δυο έχει χαλαρώσει την αντιμετώπιση του.

Συγκεκριμένα το 47,1% απάντησε πως τηρεί τα ίδια μέτρα προφύλαξης όπως και πριν, δηλαδή κατά την περίοδο της καραντίνας. Το 41,6% απάντησε πως ναι μεν τηρεί τα μέτρα αλλά λιγότερο από πριν και το 10,9% απάντησε πως δεν τηρεί τα μέτρα.

Αξιοσημείωτο είναι πως οι πολίτες ηλικίας 17-24 σε ποσοστό 747,8% δεν ασχολείται με τα μέτρα.

Σε ερώτηση που δέχθηκαν τι θα κάνουν αν παρατηρήσουν παραβίαση των μέτρων προφύλαξης, το 57,3% απάντησε πως δεν θα κάνει κάτι, το 34,5% είπε πως θα διαμαρτυρηθεί στον υπεύθυνο και το 2,4 θα κάνει καταγγελία στις αρχές.

Σε ερώτηση για το αν θα πάνε καλοκαιρινές διακοπές, οι πολίτες σε ποσοστό 51,4% απάντησε πως εφέτος δεν θα πάνε, αριθμός που μεταφράζεται σε έναν στους δυο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar Χαλαρωσαν απαπαααα

  Βγαλτε τους αστυνομικούς στο δρομο να ζητανε αδεια εξοδου.
  Αυτο μας έλλειπε τωρα να πάρουν και αερα

 2. avatar Ποιος θσνασης

  Διαμαρτυρία στον υπεύθυνο?

 3. avatar Άσε ρε!

  Σε ποιον να κάνει καταγγελία.Στο φουφουτο?Για να ταλαιπωρηθεί και να χλευασθει και από πανω

 4. avatar Λαλακίες

  Άντε τώρα που πάτε να ρίξετε τις ευθύνες της κυβέρνησης στον κόσμο. Όταν λένε ανοίγω τα αεροδρόμια στους Εγγλέζους πάνε καλά; Αυτοί είναι τίγκα στον ιό. Δε μπορεί να παίρνεις μέτρα για τους Έλληνες και να φέρνεις αβέρτα Εγγλέζους παστωμένους στα αεροπλάνα.

  1. avatar Ναι.

   Οι άνθρωποι χαλάρωσαν γιατί η κυβέρνηση έστειλε αλλοπρόσαλα μηνύματα με τις επιλογές της.Όταν ανοίγει τα μπάρ και κλείνει τα πανηγύρια που είναι σε ανοιχτό χώρο, κανείς δεν πιστεύει ότι υπάρχει κίνδυνος και θέλει να προστατέψει τον κόσμο.Στη δημοσκόπηση γιατί δεν έβαλαν μια τέτοια ερώτηση, πόσο συνεπή είναι τα λόγια της κυβέρνησης με αυτά που κάνει;

  2. avatar Ακόμη να καταλαβεις?

   Αν τηρούνται τα μέτρα και υπάρχει πολιτισμός και σεβασμός και ο ίδιος ο ιός με όλη του την οικογένεια να ερχόταν και ο κόσμος θα είχε δουλειά και τα κρούσματα θα ελαχιστοποιούνταν.Ελα όμως που ευνουχισμενες νοημοσυνες είναι αλλού γι\'αλλου!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει