Είναι μία από τις πιο εκφραστικές εκπροσώπους του ρεμπέτικου και του λαϊκού τραγουδιού. Η Μαριώ έκανε τα πρώτα της βήματα στη μουσική από τα 13 της τραγουδώντας και παίζοντας ακορντεόν δίπλα στον πατέρα της, που ήταν μουσικός.

Από τότε υπηρετεί το τραγούδι δίπλα στους πιο σημαντικούς εκτελεστές του λαϊκού και ρεμπέτικου τραγουδιού. Έχοντας ως βάση της τη Θεσσαλονίκη, έχει κάνει περιοδείες στις περισσότερες ελληνικές πόλεις, την Ευρώπη, τη Σκανδιναβία και την Αμερική.

Συμμετείχε σε πολλούς δίσκους έχοντας την τύχη, όπως έχει πει, να τραγουδήσει δίπλα στον Μάρκο Βαμβακάρη. Πήρε μέρος ως κεντρική ερμηνεύτρια στην παρουσίαση ανθολογίας τραγουδιών των Καφέ – Αμάν με τίτλο «Της Ασιάτιδος Μούσης Ερασταί», αναδεικνύοντας με την ερμηνεία της την ομορφιά και την ουσία της ανατολικής ρίζας του λαϊκού πολιτισμού και είχε πολλές ακόμη συμμετοχές.

Το 1999 επιλέχθηκε από τον συντονιστικό οργανισμό όλων των Ευρωπαϊκών Φεστιβάλ Μουσικής του Κόσμου ως η σημαντικότερη περιοδεύουσα καλλιτέχνης.

Η Μαριώ, με σήμα κατατεθέν το κομπολόι της, έχει καταφέρει να ξεχωρίσει αφού αποφεύγει τις μιμήσεις και τους ψευδεπίγραφους νεωτερισμούς.

Αυτή την περίοδο, όπως λέει στο newsbeast.gr, εμφανίζεται στην παράσταση «Με μουσικές εξαίσιες… με φωνές!…» στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Έχει κάνει ακόμη περιοδείες στο εξωτερικό. Ξέρει πολύ καλά μάλιστα ότι στο χώρο της και όχι μόνο υπάρχουν αρκετές δυσκολίες αλλά προσπαθεί να ανταποκρίνεται στα σκαμπανεβάσματα της ζωής.

Και στέκεται στις δυσκολίες που υπάρχουν στο χώρο της.

«Είναι δύσκολα, είναι πολύ δύσκολα τώρα. Κι αυτοί που ξεκινούν και κάνουν κάποιες συναυλίες, φοβούνται να το ρισκάρουν. Φυσικά και με έχει επηρεάσει η κρίση όπως και όλους μας. Εγώ, φανταστείτε, δεν παίρνω και τα τρελά μεροκάματα. Με αυτά τα λίγα που παίρνω, προσπαθώ να πορευτώ και να παλέψω για την οικογένειά μου. Και είναι λίγο δύσκολο», αναφέρει χαρακτηριστικά. Και ξέρει ότι το μέλλον στη δουλειά της είναι αρκετά δύσκολο. «Τα παιδιά ψάχνουν τα πολλά λεφτά που τώρα πια δεν μπορείς να τα βρεις. Η Ελλάδα πεθαίνει και θα πρέπει να το καταλάβουμε όλοι. Και πρέπει όλοι να κάνουμε υποχωρήσεις και πρώτα να σκεφτόμαστε. Βέβαια και τα παιδιά τι πρέπει να κάνουν; Αυτή τη στιγμή τα παιδιά δεν έχουν ούτε μέλλον, ούτε παρελθόν. Όλα έχουν σβήσει κι εκείνα το παλεύουν. Φεύγουν τα παιδιά μας. Φεύγουν τα νιάτα που έχουν όνειρα, που έχουν βλέψεις, που έχουν οράματα για τη χώρα», λέει.
Στον ελεύθερό της χρόνο πλέκει, ράβει και κάνει χειρωνακτικές δουλειές.

Φυσικά, οι πολιτικές εξελίξεις την απασχολούν αλλά, όπως λέει, λόγω των καταστάσεων που βιώνει ο τόπος, είναι προβληματισμένη και το μόνο που ξέρει και θέλει, είναι η παραμονή της χώρας μας στο ευρώ. «Σίγουρα, θέλω να είμαι στη σιγουριά γιατί η Ελλάδα θυσιάζεται πέρα από κάθε τοποθέτηση πολιτικών. Το θέμα είναι ότι θα πρέπει κι εμείς να βάλουμε νερό στο κρασί μας και να ψηφίζουμε σωστά», λέει.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».