Ο Μιχάλης Μπεκίρης γεννήθηκε στην Πάτρα και είναι γιος του πρώην βουλευτή και υπουργού, Βασίλη Μπεκίρη. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στη Γαλλία και εργάστηκε ως δημοσιογράφος. Μπήκε στη Νέα Δημοκρατία και στις εκλογές του 2000 έβαλε υποψηφιότητα για βουλευτής, χωρίς όμως να εκλεγεί.

Στις εκλογές του 2004 δοκίμασε ξανά τις δυνατότητές του και έτσι εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής Αχαΐας.

Επανεξελέγη το 2007, όπως και το 2009. Στις εκλογές του 2012 δεν τα κατάφερε. Ο Μιχάλης Μπεκίρης την περίοδο 2004-2007 διετέλεσε γραμματέας του προεδρείου της Βουλής και από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι και τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης Καραμανλή διετέλεσε υφυπουργός Μεταφορών.

Πλέον, όμως, έχει κάνει στροφή στην καριέρα του. Δεν μετέχει στην πολιτική και εργάζεται στην επιχείρηση που διατηρεί η σύζυγός του.

Ο Μιχάλης Μπεκίρης, όπως λένε άνθρωποι που τον γνωρίζουν, εγκατέλειψε την κεντρική πολιτική σκηνή έχοντας διανύσει μόλις οκτώ χρόνια κοινοβουλευτικού βίου.

Ο πρώην βουλευτής έχει ενταχθεί άτυπα στο προσωπικό της βιομηχανίας «Αχαϊκά Πλαστικά» και περνά καθημερινά αρκετές ώρες στο εργοστάσιο, που βρίσκεται στο Αίγιο. Συμμετέχει ενεργά στη χάραξη της στρατηγικής της εταιρείας και γι’ αυτό εκείνοι που τον γνωρίζουν λένε ότι είναι ιδιαίτερα οργανωτικός και δυναμικός άνθρωπος και η παρουσία του και η εργασία του βοηθούν σημαντικά την επιχείρηση.

Οι γνωρίζοντες αναφέρουν μάλιστα ότι η απόφασή του να σταματήσει να ασχολείται με την πολιτική ήταν ειλικρινής. Λένε ακόμη ότι δεν σκέφτεται να επιστρέψει εκτός κι αν υπάρξουν οι συνθήκες που θα τον κάνουν να αλλάξει γνώμη.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».