Αλλαγές στη ζωή του αποφάσισε να κάνει ο πρώην δήμαρχος Κιλελέρ και νυν περιφερειακός σύμβουλος Ρίζος Κομήτσας. Μετά από αρκετά χρόνια ενασχόλησης με τα κοινά πήρε τη μεγάλη απόφαση να ακολουθήσει την αγάπη του για την Εκκλησία και τη βυζαντινή μουσική και έτσι θα χειροτονηθεί διάκος.

Την ερχόμενη εβδομάδα ο πρώην δήμαρχος θα φορέσει το ράσο, χειροτονούμενος διάκονος από τον Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο (η περιοχή της Αγιάς υπάγεται στη συγκεκριμένη Μητρόπολη).

Η χειροτονία του θα τελεστεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στην Ανατολή Αγιάς, τον τόπο καταγωγής του. Εκεί, ο κ. Κομήτσας θα γίνει και εφημέριος στο ναό.

«Ήρθε ο καιρός να ησυχάσω…» ήταν το σχόλιό του, όπως μεταδίδει το onlarissa.gr όταν ρωτήθηκε από φίλους γι’ αυτή του την απόφαση, η οποία όμως για όσους γνωρίζουν καλά τον άνθρωπο Ρίζο και την ιδιοσυγκρασία του, δεν προκάλεσε καμία εντύπωση.

Ο Ρίζος Κομήτσας, ένας από τους πλέον έμπειρους ανθρώπους της αυτοδιοίκησης στο νομό και όχι μόνο, με θητεία που ξεκινάει βήμα-βήμα από το 1986, αποφασίζει να συνεχίσει να προσφέρει στον συνάνθρωπο αλλά με άλλον ρόλο από αυτόν που είχε μέχρι σήμερα, όπως λέει σε συνέντευξή του.

Κοινοτικός σύμβουλος, Πρόεδρος Κοινότητας, τρεις θητείες δήμαρχος Νίκαιας, μια θητεία δήμαρχος Κιλελέρ, και ο πρώτος πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας ανέφερε μιλώντας στο larissapress.gr:

«Η ιεροσύνη ήταν ένας νεανικός μου πόθος. Η ζωή τα έφερε αλλιώς. Η εμπλοκή μου με την Τοπική Αυτοδιοίκηση κινήθηκε όμως στο ίδιο πλαίσιο με αυτό της ιεροσύνης: προσφορά στον συνάνθρωπο. Τώρα, στον Β’ βαθμό της Αυτοδιοίκησης δεν υπάρχει αυτή η άμεση επαφή με τους πολίτες. Έχει ωριμάσει ο χρόνος, κουράστηκα, και νιώθω πλέον έτοιμος να ικανοποιήσω τον νεανικό μου πόθο. Άλλωστε ποτέ δεν ήμουν ξεκομμένος. Υπήρξα ψάλτης σε αναλόγιο για 23 ολόκληρα χρόνια και πρόεδρος των Ιεροψαλτών την περίοδο 1992-1998».

«Θα ασκήσω τα ιερατικά μου καθήκοντα στην Ανατολή, στο χωριό του πατέρα μου, τιμώντας τη μνήμη του», προσθέτει.