Η Σοφία Φιλιππίδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και σπούδασε θέατρο στη Δραματική Σχολή του Κρατικού Ωδείου της συμπρωτεύουσας καθώς και γερμανική φιλολογία στο Αριστοτέλειο.

Για δύο χρόνια έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο τμήμα Δραματουργίας της Φιλοσοφικής Σχολής του πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε ως καθηγήτρια γερμανικών στα ΤΕΙ της συμπρωτεύουσας και υπήρξε μέλος του Θεατρικού Εργαστηρίου της «Τέχνης» καθώς και της Πειραματικής Σκηνής της «Τέχνης».

Το 1985 ήρθε στην Αθήνα και συνεργάστηκε με τα μεγάλα θέατρα της πρωτεύουσας για το ανέβασμα κλασικών έργων, επιθεωρήσεων και μουσικών παραστάσεων. Εκτός αυτών συνεργάστηκε με πάρα πολλούς συναδέλφους της ενώ δίδαξε θέατρο και υποκριτική σε σεμινάρια λαϊκής επιμόρφωσης του υπουργείου Παιδείας, όπως αναφέρει στο βιογραφικό της.

Από το χειμώνα του 2000 διευθύνει και σκηνοθετεί τη φοιτητική θεατρική ομάδα «Ιδαίοι Δάκτυλοι» του πνευματικού κέντρου «Κρητική Εστία» με την οποία έχει ανεβάσει αρκετές παραστάσεις.

Η ηθοποιός ετοιμάζεται για την πρεμιέρα της στα μέσα Νοέμβρη στο «Από Μηχανής Θέατρο» με την θεατρική διασκευή της νουβέλας του Αμερικανού συγγραφέα, Χέρμαν Μέλβιλ, «Μπάρτλεμπυ, ο γραφιάς». Τη διασκευή και τη σκηνοθεσία την έχει κάνει η ίδια σε συμπαραγωγή της Εταιρείας Θεάτρου Συν-Επί (+,Χ) με τη Λυκόφως. Όπως αναφέρει η Σοφία Φιλιππίδου, ο Μπάρτλεμπυ, ο γραφιάς ενός δικηγορικού γραφείου στη Γουόλ Στριτ του 19 αιώνα, είναι η κωμική, φευγάτη ιστορία ενός λιγνού, χλωμού, μοναχικού, ήρεμου και ανυπάκουου άντρα, που βρήκε τη συνταγή για να τρελάνει τους πάντες!

Η Σοφία Φιλιππίδου έχει αναλάβει τον ρόλο του Μπάρτλεμπυ, του σιωπηλού και αινιγματικού αντιγραφέα ενός δικηγορικού γραφείου, που ανατρέπει πλήρως τη ζωή όλων. Η ηθοποιός μάλιστα είναι ιδιαίτερα χαρούμενη γι’ αυτή τη δουλειά της αφού την διαφημίζει αρκετά και στην προσωπική της σελίδα στο Facebook.

Δείτε εδώ όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».