Λήγει σε μια βδομάδα η προθεσμία των αιτήσεων για το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», για το σχολικό έτος 2019 – 2020 που αφορά άνεργες αλλά και εργαζόμενες μητέρες στον ιδιωτικό τομέα, είτε είναι αυτοαπασχολούμενες είτε μισθωτές αλλά και άνδρες συγκεκριμένων κατηγοριών.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να σπεύσουν ώστε να στείλουν έγκαιρα τα απαιτούμενα δικαιολογητικά στην Ε.Ε.Τ.Α.Α. μέχρι τις 28 Ιουνίου οπότε και θα λήξει η περίοδος των αιτήσεων.

Το πρόγραμμα αφορά όχι μόνο τους δημόσιους και ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς αλλά και τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παίδων. Δικαίωμα συμμετοχής δεν έχουν οι εργαζόμενοι- ες στον δημόσιο τομέα ενώ οι άνδρες που βρίσκονται σε χηρεία ή έχουν επιμέλεια παιδιού ή είναι ΑμεΑ έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν με δικαστική απόφαση.

Σαν κριτήρια επιλογής αναφέρονται η οικογενειακή οικονομική κατάσταση (εισόδημα), η εργασιακή θέση της αιτούσας και η οικογενειακή τους κατάσταση (τρίτεκνες, πολύτεκνες, ΑΜΕΑ). Να σημειωθεί ότι οι αιτήσεις των γυναικών ΑμεΑ εξαιρούνται των κριτηρίων αυτών και γίνονται όλες δεκτές.

Τα αποτελέσματα των αιτήσεων θα ανακοινωθιούν στις 21 Ιουλίου. Φέτος θα ικανοποιηθούν με voucher, όλες οι αιτήσεις που πληρούν τις προϋποθέσεις. Αναλυτικές πληροφορίες για την αποστολή των αιτήσεων μπορείτε να βρείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση της ΕΕΤΑΑ.