Σιγήν ιχθύος. Αυτή είναι η στάση που κρατούν οι συνδικαλιστές της ΠΝΟ στις προσεγγίσεις που γίνονται από την Κρήτη για την απεργία και τη μεταφορά των κηπευτικών.

Από χθες, αγροτοσυνδικαλιστές αλλά και φορείς του νησιού είναι σε ανοιχτή γραμμή με τους ναυτεργάτες προκειμένου από τη μία να υπάρξει ενημέρωση για την πορεία των απεργιακών κινητοποιήσεων και από την άλλη σε περίπτωση που τα πλοία παραμείνουν για ένα ακόμη 24ωρο δεμένα να βρεθεί λύση για τη μεταφορά των κηπευτικών.

Οι πληροφορίες του prismanews.gr αναφέρουν ότι οι συνδικαλιστές της ΠΝΟ εμφανίζονται φειδωλοί στις δηλώσεις τους και φαίνεται πως καμία από τις δύο πλευρές δεν έχει ξεχάσει το παρελθόν στις σχέσεις των δύο κλάδων με τη «σύγκρουση» στους καταπέλτες στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Οι παραγωγοί κηπευτικών της Κρήτης παρακολουθούν τις εξελίξεις από το μέτωπο των απεργιακών κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με κομμένη την ανάσα. Για δεύτερη ημέρα τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας των ναυτεργατών και στο ενδεχόμενο κήρυξης νέας απεργίας στα λιμάνια, το ντόμινο των επιπτώσεων θα φτάσει μέχρι τα χωράφια της Κρήτης.

Οι απεργιακές κινητοποιήσεις πραγματοποιούνται σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για τον πρωτογενή τομέα καθώς είναι σε πλήρη εξέλιξη οι εξαγωγές κηπευτικών και ενδεχόμενο μπλακ άουτ στις μεταφορές θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.