Σε μια κίνηση καλής θέλησης προς τους φαρμακοποιούς και τους συμβεβλημένους γιατρούς του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, το υπουργείο Υγείας τηρεί το χρονοδιάγραμμα πληρωμών που είχε ανακοινώσει.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Μάριος Σαλμάς, έδωσε εντολή να πιστωθούν οι διανεμητικοί λογαριασμοί των συλλόγων, αλλά και των υπολοίπων φαρμακείων της χώρας, για την εξόφληση του Ιουνίου. Επίσης, δόθηκε εντολή να πιστωθούν οι λογαριασμοί των γιατρών, οι οποίοι έχουν υποβάλλει αποδείξεις για τον μήνα Ιούνιο.

«Ακόμη και όταν οι συνδικαλιστικές ηγεσίες συσκέπτονται επί μακρόν και βασανίζουν τους πολίτες, η Πολιτεία οφείλει να είναι συνεπής. Από ΄κει και πέρα ο καθένας με τη συνείδησή του αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Σήμερα, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, δόθηκε εντολή να εξοφληθεί ο μήνας Ιούνιος για φαρμακοποιούς και γιατρούς».

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος πάντως, έχει συγκαλέσει Γενική Συνέλευση για το Σάββατο, προκειμένου να αξιολογήσει τα νέα δεδομένα τα οποία όπως δήλωσε στο ΑΠΜΕ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Πειραιά Κώστας Κούβαρης, κρίνονται θετικά, καθώς το υπουργείο φαίνεται να τηρεί τις δεσμεύσεις του.

Ωστόσο, το οικονομικό αδιέξοδο του ΕΟΠΥΥ δεν έχει τέλος, καθώς και προμηθευτές ιατρικών ειδών ανακοίνωσαν, ότι διακόπτουν από την Παρασκευή, τη χορήγηση υλικών σε Νοσοκομεία.

Πρόκειται για οκτώ νοσοκομεία που παρουσιάζουν υπέρογκες καθυστερήσεις στην εξόφληση των οφειλών. Τα νοσοκομεία αυτά είναι ο Ευαγγελισμός, η Αγία Όλγα στη Νέα Ιωνία, το Αττικό, το Σισμανόγλειο, το Τζάνειο, το νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, το νοσοκομείο Ρόδου και το νοσοκομείο Καλαμάτας.