Η υπόθεση Φλώρου φέρνει αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για τους υπότροφους γιατρούς

Τι ισχύει σήμερα


ΕΛΛΑΔΑ
15:11
05/09/2018
Η υπόθεση Φλώρου φέρνει αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο για τους υπότροφους γιατρούς
6
loading

Αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για τους πανεπιστημιακούς υπότροφους εξετάζει, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, το υπουργείο Υγείας, θέμα που προέκυψε από την υπόθεση Φλώρου.

Όπως εξηγεί το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, φέρεται ότι υπότροφος γιατρός σε πανεπιστημιακή κλινική του «Ευαγγελισμού», ο οποίος σήμερα εργάζεται σε ιδιωτική κλινική, συνόδευσε τον Αριστείδη Φλώρο στην εξέταση ύπνου για να διαπιστωθεί εάν πάσχει από υπνική άπνοια.

Για έλλειψη καθεστώτος αξιολόγησης και διαφάνειας στην επιλογή των πανεπιστημιακών υποτρόφων μιλούν στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωποι των γιατρών. Η πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) Ματίνα Παγώνη, ανέφερε ότι «η επιλογή υποτρόφων γίνεται προσωπικά από τον καθηγητή που είναι διευθυντής κλινικής. Το νοσοκομείο δεν έχει καμία ανάμειξη στην επιλογή και αυτό που ζητάμε είναι η θέσπιση και δημοσιοποίηση κριτηρίων επιλογής των πανεπιστημιακών υποτρόφων, ώστε να γνωρίζουμε και εμείς που εργαζόμαστε σε κλινικές του ΕΣΥ τους συνεργάτες μας».

Υπέρ της αλλαγής του καθεστώτος υπό το οποίο λειτουργούν οι πανεπιστημιακές κλινικές σχετικά με τους υποτρόφους και της θέσπισης κριτηρίων αξιολόγησης τάσσεται και ο γραμματέας του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Δημήτρης Βαρνάβας.

Σήμερα ορίζεται ότι άτομα αναγνωρισμένου επιστημονικού κύρους είτε κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος, είτε υποψήφιοι διδάκτορες ή με εξαιρετική τεχνική εμπειρία, θα μπορούν να απασχολούνται ως πανεπιστημιακοί υπότροφοι διά πράξεως του οικείου τμήματος, για τη διεξαγωγή διδακτικού, ερευνητικού, επιστημονικού, οργανωτικού, εργαστηριακού ή κλινικού έργου, καθοριζομένου διά της συμβάσεως.

Οι εν λόγω γιατροί (πανεπιστημιακοί υπότροφοι) έχουν καθήκον και υποχρέωση να συμμετέχουν, στο πλαίσιο της επιστημονικής δραστηριότητας μίας πανεπιστημιακής κλινικής, στο κλινικό έργο οποιασδήποτε μορφής, στις ιατρικές πράξεις εν συνόλω και στις εφημερίες, όπως καθορίζεται από τις συμβάσεις τους. Τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις τους είναι αντίστοιχα με την εκπαιδευτική βαθμίδα προς την οποία έχουν εξομοιωθεί βάσει των προσόντων τους. Οι πανεπιστημιακοί υπότροφοι-ιατροί, οι οποίοι απασχολούνται σε νοσοκομεία του ΕΣΥ, ασκούν και κλινικό έργο και συμμετέχουν στο πρόγραμμα εφημεριών του νοσοκομείου, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Η απασχόληση των ανωτέρω δύναται να είναι πλήρης ή μερική και η κάλυψη της αποζημίωσής τους γίνεται από υποτροφίες και πόρους που εξασφαλίζει το τμήμα.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

6
σχόλια
 1. avatar θυμα μπιμπμαφιας παλληνης

  ΤΑ ΚΛΕΜΕΝΑ ΠΙΣΩ ΟΛΑ ΤΩΡΑ . ΑΙΣΧΟΣ .ΠΡΟΔΟΣΙΑ. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ . ΤΩΡΑ........

 2. avatar ΌΛΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΘΈΛΕΙ ΠΑΤΟΚΟΡΦΑ

  ΑΛΛΑΓΉ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΝΈΟΙ ΝΌΜΟΙ ΝΑ ΑΛΛΆΞΟΥΝ ΕΝΑΣ ΕΝΑΣ
  ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΕΡΓΙΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΎΝ ΤΗΝ ΑΝΆΠΤΥΞΗ ΤΙΣ ΧΩΡΑΣ!!!!!!!! ΝΑ ΔΟΘΕΊ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΓΡΑΦΙΟΚΡΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!!!! ΤΙΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ!!!!

 3. avatar Η Ν.Δ. των αρίστων

  Παραμύθια της Χαλιμάς... Ο απατεώνας ήταν συνεταίρος του ανηψιού του Μητσοτάκη... Είχε για δικηγόρο το Βορίδη... Αλλά ήταν άτυχος.... Έπεσε σε κυβέρνηση αδέκαστων! Αλλιώς μην τον είδατε.... Όπως έκαναν με τον Χριστοφοράκο, επίσης κολλητό του Μητσοτακέικου.

 4. avatar η μιζα

  η ΝΔ για τον ανεψιο του Κουλη και συνεταιρο του Φλωρου......κουβεντα!!!!

 5. avatar ΓΝΩΣΤΗΣ ΙΑΤΡΟΣ

  ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ , Ο ΠΙΣ (πού ώς γνωστόν χειραγωγείται από τό υπουργείο, καθότι ό γέρον πρόεδρος Ο.Φ.Α καί ό Γ.Γ ΣΥΡΙΖΑ ) καί τά γνωστά συνδικάτα (τραβάτε με καί άς κλαίω δηλ. γλύφτες Δ.Υ τύπου ξανθιά αγαπημένη Παναγιά Δντρια, ΝΔ , εφόσων μάς βολεύει, αλλοιώς.., γίνομαι πασιονάρια άν χρειαστεί ...)
  Φόρτωσαν σέ ένα άσχετο καί καλά υπότροφο τό πλαστό πιστοποιητικό πού έβγαλε έξω τό λαμόγιο !!!
  Αιδώς Λαμόγια !!!
  Όλοι ξέρουν ότι τό Κύκλωμα είστε Εσείς !
  ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΙ !!!!!
  Δντες Κλινικών !!!!!
  Ιατρικοί Σύλλογοι καί κυρίως ό
  Π.Ι.Σ καί τά Όργανά του !!!
  Έπεται ΙΣΑ !!!
  ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΣΑΝΟ❗️

 6. avatar θυμα μπιμπμαφιας παλληνης

  Ξεφυγε λιγο μποχα απο το μαγαζι κατα λαθος αλλα ενταξει τωρα .....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει