Σγουρός: Άμεσα χρήματα από την περιφέρεια για τα αντιπλημμυρικά στις πληγείσες περιοχές

«Η Περιφέρεια θα πρέπει να σπεύσει να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό»


ΕΛΛΑΔΑ
23:39
04/09/2018
Σγουρός: Άμεσα χρήματα από την περιφέρεια για τα αντιπλημμυρικά στις πληγείσες περιοχές
1
loading

Να χρηματοδοτήσει κατά προτεραιότητα από ίδιους πόρους της, η Περιφέρεια Αττικής τα αναγκαία αντιδιαβρωτικά και αντιπλημμυρικά έργα στις πληγείσες από τις φωτιές περιοχές, καλεί τη διοίκησή της ο Γιάννης Σγουρός.

Αφορμή για την παρέμβαση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο, στάθηκε επιστολή που έστειλε η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου προς το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης με την οποία ζητά την αύξηση των πιστώσεων για την εκτέλεση των αναγκαίων αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων σε Ανατολική και Δυτική Αττική, που σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής ανέρχονται στο ύψος των 16,9 εκατ. ευρώ.

Ο Γ. Σγουρός επισημαίνει ότι καθώς ο κίνδυνος οι πληγείσες περιοχές να βρεθούν εκτεθειμένες σε επικίνδυνα πλημμυρικά φαινόμενα ελλοχεύει, «η Περιφέρεια θα πρέπει να σπεύσει να καλύψει το χρηματοδοτικό κενό για να γίνουν τα έργα, όπως έχει προτείνει επανειλημμένα, και όχι να αναμένει πότε και εάν θα βρει τους αναγκαίους πόρους η κυβέρνηση».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Λεωνίδας Χ.

    Το ερώτημα είναι αν έιχε αφήσει καθόλου αποθεματικό στα ταμεία της Περιφέρειας ο Σγουρός για να τα δώσει τώρα η Δούρου. Συνεχίζει πάντως να συμεριφέρεται σαν να είναι το δημόσιο ταμείο, το ταμείο του σπιτικού του. Ενδιαφέρουσα στάση.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει