Θα αναγερθεί το γηροκομείο στο δήμο Μεγάρεων. Τουλάχιστον, αυτό αποφάσισε η Περιφέρεια Αττικής και έτσι ένα σημαντικό έργο θα αρχίσει να υλοποιείται για τους ηλικιωμένους της Δυτικής Αττικής.

Αυτό θα ενταχθεί στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής 2007 – 2013», Άξονας Προτεραιότητας 2 – Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής».

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου είναι 4.376.500 ευρώ.

Η Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων θα εκτείνεται σε δυο ορόφους, θα μπορεί να φιλοξενεί 41 συνολικά ηλικιωμένους, θα διαθέτει υπόγειους βοηθητικούς και ειδικούς χώρους (π.χ. κουζίνα, τραπεζαρία, γραφεία, αποθήκες, πλυντήριο-στεγνωτήριο, αποδυτήρια, κοιτώνες προσωπικού κλπ). Όλοι οι χώροι θα είναι διαμορφωμένοι κατάλληλα, ώστε να τηρούνται οι προδιαγραφές που ορίζονται για τα ΑμΕΑ.

Για τη σημαντική αυτή πρωτοβουλία, ο κ. Γιάννης Σγουρός ανέφερε: «Ο ρόλος της τοπικής αυτοδιοίκησης είναι να στέκεται αρωγός στον πολίτη, με κάθε τρόπο, ειδικά σε αυτή τη δύσκολη οικονομική και κοινωνική συγκυρία.

Η ανάγκη για την ύπαρξη γηροκομείων που να εξασφαλίζουν την αξιοπρεπή διαβίωση των ηλικιωμένων αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας. Έχει εντοπιστεί τεράστιο έλλειμμα σε κοινωνικές υποδομές παρόμοιας μορφής, για αυτό και στηρίζουμε την προσπάθεια που γίνεται για την ένταξη του έργου.

Επιδίωξή μας είναι στο μέλλον να υλοποιηθούν και άλλα παρόμοια έργα, ώστε να εξασφαλίσουμε την ποιότητα ζωής που αξίζει στους ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.