«Θέλω να τονίσω ότι η Ελλάδα παραμένει ένας από τους ασφαλέστερους προορισμούς στον κόσμο» τονίζει, σε συνέντευξή του στο δημοφιλές βουλγαρικό περιοδικό «Go Greece» ο πρέσβης της Ελλάδας στη Σόφια Θρασύβουλος Σταματόπουλος.

«Ο ελληνικός λαός είναι ειρηνικός και ιδιαίτερα φιλόξενος. Δυστυχώς, εικόνες βίας οι οποίες ταξίδεψαν μέσω τηλεοπτικών δικτύων κατά τη διάρκεια κάποιων διαμαρτυριών στο κέντρο της Αθήνας κατά το παρελθόν, δημιούργησαν μία επίπλαστη εικόνα και μία λανθασμένη αίσθηση σχετικά με την ασφάλεια στην Ελλάδα. Αυτές οι εικόνες των επεισοδίων αφορούσαν συγκεκριμένες περιόδους, διήρκησαν για μικρό χρονικό διάστημα και σαφώς δεν στρέφονται κατά των ξένων επισκεπτών. Επίσης αυτά τα μεμονωμένα περιστατικά δεν αντιπροσωπεύουν την κατάσταση που επικρατεί στην υπόλοιπη χώρα και ιδιαίτερα στους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας» υπογραμμίζει ο Έλληνας διπλωμάτης, η συνέντευξη του οποίου δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του περιοδικού.

«Η Ελλάδα παραμένει ένας ιδιαίτερα φιλόξενος και ασφαλής προορισμός και νομίζω ότι οι Βούλγαροι επισκέπτες της χώρας το γνωρίζουν αυτό, αφού όπως πληροφορήθηκα, τόσο στην περίοδο των εορτών του Πάσχα, αλλά και την αργία της Πρωτομαγιάς, μεγάλος αριθμός Βούλγαρων τουριστών επέλεξαν να επισκεφτούν την Ελλάδα» προσθέτει ο Έλληνας πρέσβης.

Ερωτηθείς για τους τρεις προορισμούς στην Ελλάδα που ο ίδιος θα επέλεγε για τις διακοπές του, ο κ. Σταματόπουλος απάντησε: «Αυτή είναι μία πολύ δύσκολη ερώτηση να απαντήσει κανείς, καθώς η Ελλάδα είναι μία χώρα με αναρίθμητους προορισμούς με πλούσια φυσική και πολιτιστική κληρονομιά. Νομίζω ότι η επιλογή τοποθεσίας βασίζεται σε καθαρά υποκειμενικά κριτήρια για το τι είδος διακοπών θα ήθελε κανείς να κάνει. Η Ελλάδα, με την ατελείωτη ακτογραμμή της και τα πολυάριθμα νησιά της, αλλά επίσης τα βουνά και δάση της, δίνει στον επισκέπτη την δυνατότητα μεγάλου αριθμού επιλογών».

Ο Έλληνας πρέσβης έκανε, επίσης, ιδιαίτερη μνεία στην ελληνική κουζίνα, τονίζοντας πως «συγκαταλέγεται μεταξύ εκείνων που θεωρούνται ιδιαίτερα εύγευστες, αλλά παράλληλα έχουν και πολύ μεγάλη ποικιλία φαγητών».

Πρότεινε δε στους Βούλγαρους επισκέπτες στην Ελλάδα να επιδιώξουν να δοκιμάσουν ελληνικές σπεσιαλιτέ και εδέσματα τα οποία είναι λιγότερο διαδεδομένα σε σχέση με τον ιδιαίτερα δημοφιλή και γνωστό μουσακά.

Ο κ. Σταματόπουλος υπογράμμισε ακόμη πως «ο τουρισμός για την Ελλάδα παραμένει ένας από τους ακρογωνιαίους λίθους της οικονομίας της και δεν αποτελεί μία ευκαιριακή πηγή εσόδων».

Συνεπώς, πρόσθεσε, «όλοι οι αρμόδιοι φορείς της χώρας και επαγγελματίες που εμπλέκονται στο χώρο του τουρισμού είναι αποφασισμένοι να προσφέρουν κατά την επερχόμενη τουριστική περίοδο ευνοϊκότερες τιμές, χωρίς μείωση του επιπέδου των παρεχόμενων υπηρεσιών, σε ασφαλές περιβάλλον, προκειμένου να προσελκύσουν επισκέπτες, ιδιαίτερα από τις φίλες γείτονες χώρες, όπως είναι η Βουλγαρία, με την οποία μας συνδέουν ισχυροί δεσμοί».

Ο Έλληνας πρέσβης συνιστά, επίσης, σε όσους Βούλγαρους επιλέξουν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι να ενεργοποιήσουν το ένστικτο του ερευνητή. «Δεν θα το μετανιώσετε» τονίζει, κλείνοντας τη συνέντευξη στο δημοφιλές τουριστικό περιοδικό της Βουλγαρίας.