«Έχω να δω χιόνια στο Μαρούσι από το 2008», λέει στο newsbeast.gr ο 17χρονος μαθητής της Γ’ Λυκείου, Νίκος Αργυρού. Από νωρίς το πρωί στα βόρεια προάστια της Αττικής το χιόνι δεν σταματά να πέφτει…

Οι μαθητές των σχολείων που είναι κλειστά λόγω του παγετού, συναντιούνται σε σημεία όπου το έχει στρώσει και αρχίζουν το χιονοπόλεμο. Αδιαφορούν για το κρύο και τις χαμηλές θερμοκρασίες. Ούτε νοιάζονται για τα προβλήματα που φέρνει η κακοκαιρία. Θέλουν μόνο να διασκεδάσουν παίζοντας με τους συμμαθητές τους.

Από την άλλη, οι πολίτες που βγαίνουν στους δρόμους για να πραγματοποιήσουν κάποιες επείγουσες δουλειές τους, προσέχουν τα βήματά τους.

«Σιγά μην γλιστρήσετε!» λέει μία περαστική σε κάποια απέναντί της που δεν πρόσεξε ότι το χιόνι είχε αρχίσει να λιώνει. Κανείς τους όμως δεν βγαίνει χωρίς γάντια και σκούφους στο κρύο. Όλοι προσέχουν – στο μέτρο του εφικτού- την υγεία τους. Άλλωστε, χιόνι μπορεί να κάνουν καιρό να δουν όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να προσέχουν.

Πάντως, ακόμη και στη λεωφόρο Κηφισίας φαίνονταν νωρίτερα τα προβλήματα της κακοκαιρίας. Κι αυτό γιατί είχε αρχίσει να σημειώνεται μποτιλιάρισμα στο ύψος του Αμαρουσίου καθώς τα αυτοκίνητα πήγαιναν με πολύ χαμηλές ταχύτητες λόγω των καιρικών φαινομένων.

Σε λίγο τα αυτοκίνητα θα γίνουν κάτασπρα από το χιόνι

Το έχει σχεδόν στρώσει στο Μαρούσι

Είχε καιρό να χιονίσει τόσο, λένε κάτοικοι της περιοχής

Δείτε τι λέει ο 17χρονος μαθητής σχολείου στο Μαρούσι