Η Ευαγγελία Σαμιωτάκη σπούδασε υποκριτική στο Εθνικό Θέατρο και παντρεύτηκε τον «κακό του σινεμά», Σπύρο Καλογήρου. Τον αγάπησε πολύ, όπως την αγάπησε κι εκείνος. Της συμπαραστεκόταν στη δουλειά της και είχε γίνει το στήριγμα της για τα πενήντα χρόνια που ήταν στο πλευρό της.

«Κάθε φορά που βρισκόμουν μπροστά σ’ ένα πρόβλημα με τη δουλειά μου, μου έλεγε: “Μη στενοχωριέσαι, Ευαγγελία, κάνε υπομονή” και μου έπιανε το χέρι», λέει χαρακτηριστικά η ηθοποιός.

Από τα 17 της χρόνια, μαθήτρια ακόμη εκείνη, τον ερωτεύτηκε και τον θαύμαζε πολύ. Πήγαινε κρυφά στη δραματική σχολή του Ελληνικού Ωδείου προκειμένου να τον ακούει να διδάσκει. Από την αρχή είχε καταλάβει ότι εκείνος ήταν ο άντρας της ζωής της.

«Εγώ ήμουν μαθήτρια και εκείνος φτασμένος ηθοποιός και δάσκαλος. Τον θαύμαζα πάρα πολύ. Αυτός ο θαυμασμός ήταν που κράτησε δυνατή τη σχέση μας για πάρα πολλά χρόνια», θυμάται. Με τον Σπύρο Καλογήρου η Ευαγγελία Σαμιωτάκη απέκτησε ένα γιο, τον Κωνσταντίνο, καταξιωμένο οικονομολόγο που έχει φτιάξει τη δική του οικογένεια αλλά είναι πάντα στο πλευρό της μητέρας του.

Η Ευαγγελία Σαμιωτάκη πάντως δεν έχει ξεχάσει τον άντρα της. «Μένω πάρα πολλές μέρες το χρόνο στο σπίτι μας στον Ωρωπό. Ο Σπύρος μου λάτρευε αυτό το μέρος. Ξέρω ότι κοιμάται στα 500 μέτρα από το σπίτι μας», λέει χαρακτηριστικά στο newsbeast.gr.

Ελεύθερο χρόνο δεν έχει αφού τώρα διαβάζει και κάνει πρόβες για την παράσταση «Η όμορφη, η καλή και η άσχημη» που θα παίζεται στο Θέατρο της Ημέρας αμέσως μετά τις γιορτές.

Πάντως, όποτε θέλει να ηρεμήσει και να ξεχαστεί λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας, πηγαίνει στα 12 μεγάλα σκυλιά της, που την προφυλάσσουν από τους κινδύνους που ελλοχεύουν, στο σπίτι τους στον Ωρωπό.

«Τα σκυλιά μου είναι οι αγάπες μου. Δεν θα μπορούσα να μην τα αγαπάω. Άλλωστε, αυτοί είναι οι φύλακές μου». Και τονίζει: «Δεν περίμενα ότι η ζωή θα μου φερόταν έτσι. Με το Σπύρο δίναμε όρκους ότι θα είναι ο ένας δίπλα στον άλλο. Ευτυχώς, έχω φροντίσει για όλα ακόμη και μετά το θάνατό μου θα είμαι δίπλα του».

Η Ευαγγελία Σαμιωτάκη στο μεταξύ είναι ακόμη μία Ελληνίδα που μπορεί μέχρι σήμερα να δούλεψε σκληρά με το σύζυγό της για να μην τους λείψει τίποτα, αλλά πλέον, βλέπει ότι οι οικονομίες της… λιγοστεύουν. «Στριμωχτήκαμε άγρια με την κρίση. Βγάζουμε διαρκώς λεφτά από την τράπεζα. Οι περισσότεροι Έλληνες είχαμε λεφτά στην άκρη για μια ώρα ανάγκης. Τώρα ούτε αυτά έχουμε. Γιατί δεν σκέφτεται κανείς τι στερήσεις έχουμε υποστεί;», αναρωτιέται.

Και τονίζει ότι οι δουλειές στην τηλεόραση δεν υπάρχουν γι’ αυτό δεν βλέπει τίποτα άλλο εκτός από ειδήσεις. «Δεν μπορώ να δω τα τούρκικα. Έχουμε κι εμείς Έλληνες ηθοποιούς. Δεν έχω τίποτα με τους συναδέλφους μου στην Τουρκία αλλά προτιμώ τα ελληνικά προϊόντα», καταλήγει.

Δείτε όλα τα πρόσωπα της στήλης «Πού βρίσκεται σήμερα;».