Η κρεβατοκάμαρα υπάρχει για 3 λόγους: ύπνο, χαλάρωση και… ψυχαγωγία!

Ξεφορτώσου λοιπόν την τηλεόραση και το laptop από το δωμάτιο ξεκούρασης και δες τι μπορείς να κάνεις για να γίνει δωμάτιο… κούρασης!

Μινιμαλισμός. Πρώτα απ’ όλα, η άνεση και το στιλ στην κρεβατοκάμαρα έχουν να κάνουν λιγότερο με το τι βάζεις μέσα και περισσότερο με το τι αφήνεις απ’ έξω. Όσο πιο λιτή και νοικοκυρεμένη την κρατήσεις, τόσο πιο ωραία θα δείχνει μακροπρόθεσμα, οπότε «απλοποίησέ» τη όσο μπορείς.

Άδειασε την κρεβατοκάμαρα από τα περιττά -ναι, πολλά είναι τα περιττά εκεί μέσα- και κράτα τη καθαρή και συγυρισμένη. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια να είναι ένα δωμάτιο «αποστειρωμένο» και χωρίς ψυχή, αλλά μια κάμαρα που να θες να είσαι μέσα!

Βάλε μικρά πορτατίφ. Για να έχεις αρκετό χώρο στο κομοδίνο σου, και είναι πολύ εξυπηρετικό ένα «αδειανό» κομοδίνο, χρησιμοποίησε μικρά πορτατίφ.

Ξεφορτώσου το ξυπνητήρι. Υπάρχουν τόσο πιο ωραίοι ήχοι να σε βγάζουν από τον βραδινό λήθαργό σου, γιατί επιμένεις να ξυπνάς με το διαπεραστικό και σπαστικό «μπιμ»; Πήγαινε για μια πιο «ανθρώπινη» εναλλακτική, όπως ένα παλιό iPod φορτωμένο με τα αγαπημένα σου τραγούδια…

Αναβάθμισε το πάπλωμά σου. Το σκέπασμα του κρεβατιού είναι το κυρίαρχο μοτίβο της κρεβατοκάμαρας, πιο δυνατό ακόμα και από το ακριβότερο κρεβάτι του κόσμου. Το χρώμα και η αίσθηση που αποπνέει η κρεβατοκάμαρα προέρχονται κυρίως από το πάπλωμα: οπότε διάλεξε σοφά.

Μη δουλεύεις στο κρεβάτι. Επειδή το κομοδίνο δεν μπορεί ούτως ή άλλως να υποκαταστήσει το γραφείο, περιόρισε το χαρτομάνι που στοιβάζεις στο κομοδίνο: 1-2 βιβλία κι ένα σημειωματάριο να καταγράφεις τις εμπνεύσεις σου και είσαι έτοιμος!

Απαλλάξου από την τεχνολογία. Μην τη λυπηθείς καθόλου. Laptop και κινητό δεν πρέπει να περνάνε καν από την πόρτα της, ενώ αντιστάσου επίσης σθεναρά στην επιθυμία να μετατρέψεις την κρεβατοκάμαρα σε home-theatre. Καλή μουσική εννοείται πως θες, οπότε δώσε βάρος σε ένα ικανοποιητικό ηχοσύστημα. Όσο για την τηλεόραση, αν θες πράγματι να αλλάξουν οι συνήθειές σου στην κρεβατοκάμαρα, ξεφορτώσου τη πάραυτα…

Ήχος, καλός ήχος. Αντί να βάλεις δυο ηχειάκια κολλημένα στο κεφάλι σου, τοποθέτησε δύο αξιοπρεπή ηχεία κοντά στα πόδια σου για να γεμίσει το δωμάτιο με καλή μουσική. Ηχοσύστημα δεν χρειάζεσαι, έχεις το παλιό iPod που αναφέρθηκε πριν…

«Μάντρωσε» τα ψιλολόγια. Οι άντρες έχουν την έμφυτη συνήθεια να αδειάζουν τις τσέπες τους στην πλησιέστερη διαθέσιμη επιφάνεια! Μην το αρνείσαι και κυρίως μην πας να το παλέψεις. Απλά βεβαιώσου ότι έχεις στρατηγικά τοποθετημένο έναν δίσκο στην κρεβατοκάμαρα για να συγκεντρώνεις τα «άχρηστα».

Περισσότερα θέματα για τον άντρα στο delamagen.gr